Autoritățile au hotărât ca cei șase milioane de locuitori ai orașului să fie testați în urma apariției a 12 cazuri de coronavirus pe zi. Potrivit acestora, se iau măsuri speciale pentru a controla răspândirea infecției, potrivit The South China Morning Post.

Caz pozitiv într-o companie de procesare a fructelor de mare

Autoritățile chineze au descoperit persoanele infectate cu coronavirus, după ce un bărbat în vârstă de 58 de ani ce lucra într-o companie de procesare a fructelor de mare a fost testat pozitiv.

Comisia Națională de Sănătate chineză a introdus la finalul săptămânii trecute noi măsuri de izolare, chiar directorul agenției ocupăndu-se de coordonarea unei echipe în orașul afectat.

Între timp, infecția s-a extins la alte șapte orașe din patru provincii, fiind vorba în principal de cazuri asimtomatice.

Noi restricții în statele europene

Mai multe state europene implementează noi restricții, temându-se de al doilea val de infecții. Directorul OMS a declarat că virusul „ne-a schimbat lumea”.

Luni, numărul cazurilor de infecție din Marea Britanie a trecut de 300,000, în timp ce în Germania șeful administrației cancelarului Angela Merkel a îndemnat germanii să respecte regulile de distanțare socială, pentru a ajuta la scăderea numărului de îmbolnăviri zilnice de la 800 la sub 500, potrivit Europnes.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Citeste si: Coronavirus România, 28 iulie. O nouă zi cu creștere alarmantă

Și premierul Belgiei a prezentat, luni, un set de reguli de distanțare socială, în încercarea de a evita o nouă carantină generală, după ce în țara acestuia s-a perceput o creștere a numărului de infecții cu coronavirus.

Potrivit acestuia, măsurile luate pot fi suficiente pentru evitarea unor alte restricții, iar copiii să se poată reîntoarce în siguranță la școală.

Citeste si: Cât de periculos este aerul expirat în mască. "Virusul poate rezista în aer timp de câteva ore"

Franța și Belgia le-a cerut propriilor cetățeni să evite concediile în Barcelona și pe plajele din apropiere, care au fost prea aglomerate pentru a se putea ține cont de măsurile de distanțare socialî.

Franța a dispus ca de la 20 iulie toți clienții care intră în magazine sau săli închise să poarte măști de protecție, după izbucnirea unor focare de infecție în regiunea Loire. Persoanele care nu poartă mască sunt amendate cu 135 de euro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si