Președintele Klaus Iohannis a vorbit la finalul unei declarații de presă de la Cotroceni despre "câteva chestiuni foarte importante" în legătură cu pandemia de COVID-19. Șeful statului consideră că ne aflăm pe un "platou" al infectărilor, iar acest lucru se datorează "măsurilor corecte" luate de autorităţi.  

Citeste si: Klaus Iohannis, mesaj neașteptat de ultim moment (VIDEO)

Klaus Iohannis: Numărul persoanelor vindecate, aproximativ egal cu cel al îmbolnăvirilor 

"Vedem că nu a crescut numărul de cazuri faţă de zilele anterioare şi cred că se confirmă ceea ce spun de câteva zile încoace, că, în ceea ce priveşte numărul de cazuri noi, ne situăm pe un platou. Tot astăzi am putut să observăm că numărul persoanelor vindecate este aproximativ egal cu numărul persoanelor care, din păcate, au fost detectate cu această boală. Să vedem dacă, în zilele următoare, acest trend se confirmă. Putem să spunem însă deja că măsurile care au fost luate de autorităţi au fost măsurile corecte, au fost măsurile adecvate", a declarat Klaus Iohannis.

klaus iohannis
În chestiunea vaccinării, a precizat Klaus Iohannis, campania de vaccinare trebuie să fie un succes şi, ca atare, "campania de vaccinare este o chestiune de securitate naţională".

Iohannis: "Campania de vaccinare, chestiune de securitate naţională" 

Klaus Iohannis a explicat de ce are un optimism moderat- lucrurile vor arăta şi mai bine dacă avem răbdare şi "dacă respectăm în continuare cu sfinţenie" aceste măsuri, arată președintele. "Dacă o facem, atunci peste o săptămână, două, vom putea să avem rezultate care arată o îmbunătăţire netă a situaţiei".

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- A fost o noapte de coșmar într-un sat din Suceava. Flăcări până la cer

În chestiunea vaccinării, a precizat Klaus Iohannis, campania de vaccinare trebuie să fie un succes şi, ca atare, "campania de vaccinare este o chestiune de securitate naţională".

"Pentru asta, am convocat o întâlnire, o şedinţă, pentru luni, şedinţă la care vor participa, în afară de mine, ministrul Apărării, ministrul de Interne şi ministrul Sănătăţii şi vom clarifica toate aspectele care ţin de campania de vaccinare ca şi chestiune de securitate naţională", a mai spus șeful statului.

Bilanț coronavirus 20 noiembrie: Situație dramatică la secțiile ATI

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat vineri 9.272 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, au fost înregistrate în ultimele 24 de ore 160 de decese. La ATI sunt internaţi 1.139 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19.

Până astăzi, 20 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 403.123 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 278.676 de pacienți au fost declarați vindecați


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si