Piftia de porc este de obicei preferata românilor de Crăciun, însă trebuie să ştiţi ce carne să alegeţi, „Nu puteţi face piftie doar din carne slabă. Nu se va închega. 

Iată cea mai simplă metodă pentru a vedea dacă piftia se va închega!

Care este cea mai simplă metodă pentru a vedea dacă piftia se va închega?

Pentru o piftie de porc trebuie să alegeţi jumătate de cap de poc, şorici şi aşa numiţii adidaşi de porc (adică picioarele).

Puteţi adăuga pe lângă acestea şi carne puţin mai slabă. Carnea de pune la fiert pe rând. Întâi capul şi şoricul, apoi picioarele de porc şi în final carnea mai slabă. Foarte important, pentru a nu strica piftia este să fierbeţi totul într-o oală mare şi să puneţi apă din belşug. Carnea trebuie să fiarbă la foc mic 3-4 ore, timp în care nu este recomandat să mai adăugaţi apă deoarece riscaţi să pierdeţi din grăsime şi piftia nu se va mai închega. De aceea puneţi de la început apă suficientă“, spune bucătarul Marian Toma. Pe lângă carne, pentru o piftie delicioasă este nevoie şi de legume şi condimente.

„Sarea, piperul, usturoiul şi foile de dafin nu trebuie să lipsească. Dacă vă place puteţi adăuga şi puţin ienibahar. Puneţi la fiert şi morcov şi pătrunjel rădăcină pentru aromă. În timp ce carnea fierbe luaţi mereu spuma pentru a nu avea o zeamă tulbure care nu va arăta bine după ce va închega.

Oala trebuie să fie mereu acoperită. Luaţi capacul doar atunci când spumaţi“, spune bucătarul.

Citeste si: Carne tocată. Adevărul despre carnea tocată din magazinele noastre

De ce ingrediente mai este nevoie pentru o piftie delicioasă și bine închegată?

„Pe lângă carne, pentru o piftie delicioasă este nevoie şi de legume şi condimente. „Sarea, piperul, usturoiul şi foile de dafin nu trebuie să lipsească.

Dacă vă place puteţi adăuga şi puţin ienibahar. Puneţi la fiert şi morcov şi pătrunjel rădăcină pentru aromă. În timp ce carnea fierbe luaţi mereu spuma pentru a nu avea o zeamă tulbure care nu va arăta bine după ce va închega. Oala trebuie să fie mereu acoperită. Luaţi capacul doar atunci când spumaţi“, mai spune bucătarul.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cea mai simplă metodă pentru a vedea dacă piftia se va închega
Cea mai simplă metodă pentru a vedea dacă piftia se va închega

După ce totul a fiert trebuie să testaţi zeama. „Carnea trebuie fiartă până se desprinde de pe os. Scoateţi totul din oală, lăsaţi acolo doar zeama. Porţionaţi carnea, puteţi tăia morcoul rondele pentru aspect şi aşezaţi totul în vase. Strecuraţi zeama pentru a fii cât mai limpede şi lăsaţi să se răcească puţin. Puneţi pe o farfurie puţină zeamă şi băgaţi repede la frigider. Dacă se încheagă atunci mergeţi mai departe şi turnaţi zeama în vase. Puneţi apoi totul la frigider şi aşteptaţi până a doua zi pentru a gusta piftia. Dacă nu se încheagă apelaţi la gelatină. Se pun 7 grame de gelatină alimentară la 500 de ml de apă.

Gelatina se divolvă în apă caldă şi se toarnă apoi peste zeamă după ce aceasta a fost luată de foc. Trebuie să amestecaţi foarte bine pentru a fi siguri că totul s-a omogenizat“, povestește bucătarul.

Citeste si: Piftie. Cea mai bună rețetă pe care numai marii bucătari o știu

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Hatz Pizza, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si