Asta pentru că jucătoarea de 20 de ani s-a născut cu un sindrom extrem de rar( Ectrodactyly Ectodermal Dysplasia Syndrome) din cauza căruia are 8 degete la mâini și 7 degete la picioare.

Francesca Jones a învins-o pe Monica Niculescu 

Clasată pe locul 241 în lume, ea a reușit să treacă de cele trei tururi preliminare pentru a ajunge în premieră în turul întâi la Melbourne.

Francesca Jones a eliminat-o pe Monica Niculescu pe parcurs, iar ultima victorie a venit cu 6-0, 6-1 în fața chinezoaicei Jian Jing Lu. A încasat 60 de mii de euro și așteaptă acum duelurile cu cele mai bune jucătoare din lume.

Citeste si: Simona Halep a ajuns în Australia şi a intrat în carantină

”Sunt super fericită, mă simt ca la un show tv unde juriul îmi spune că merg mai departe. Dar rămân cu picioarele pe pământ, știu că acolo voi da peste mari favorite”, a declarat Francesca Jones.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Când începe Australian Open 2021. Calendarul complet

Francesca Jones are o afecțiune rară cu malformații la mâini și picioare

Francesca are o poveste de viață care ar putea reprezenta subiectul unui film. Jucătoarea din Marea Britanie nu a renunțat la visul său de a ajunge o jucătoare de tenis de top.

Asta deși la vârsta de 8 ani specialiștii i-au spus că nu are niciun viitor în tenis din cauza condiției sale.

”Am trăit experiențe pe care nu mulți le-au avut la vârsta mea. Dar așa am devenit mai puternică.  Faptul că mi s-a spus că nu am nicio șansă m-a îndârjit, dar eu am vrut în primul rând ca părinții mei să fie mândri de mine,” a explicat jucătoarea britanică.

Sursa: DigiSport

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si