Rămășițele unei femei dispărute în devastatorul tsunami din Japonia din 2011 au fost găsite și identificate abia acum, a declarat vineri poliția niponă, conform CGTN.

" Rămășițe scheletice, inclusiv un craniu, au fost găsite pe data de 17 februarie pe o plajă din nord-estul localității Miyagi", a declarat un purtător de cuvânt al poliției locale.

Citeste si: Alertă! Cutremur de 8,1 grade în Noua Zeelandă

Cine este femeia dispărută în tsunami-ul din 11 martie 2011

Analiza criminalistică dentară și de ADN din această săptămână a dezvăluit că este Natsuko Okuyama, o femeie de 61 de ani care a dispărut în ziua în care valurile enorme s-au măturat țărmurile, pe 11 martie 2011.

În decembrie 2020, bilanțul cutremurului, tsunami-ului și al scurgerilor nucleare a fost de 15.899 morți, însă peste 2.500 de persoane sunt încă dispărute, la 10 ani de la dezastru.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Tragedia a lăsat multe familii într-o stare de incertitudine. Este cu atât mai greu să accepte pierderea celor dragi cu cât corpurile lor nu au fost niciodată recuperate.

Citeste si: Cutremur puternic în Indonezia, cel puțin 34 de morți. Clădiri prăbușite

Presa locală l-a citat pe fiul lui Natsuko Okuyama mulțumind persoanei care a găsit rămășițele. "Sunt extrem de fericit că mama mea a fost găsită", a spus el pentru agenția de știri Kyodo.

„Acest lucru îmi va permite să-mi ordonez emoțiile și să merg mai departe”.

tsunami
Peste 2500 de japonezi sunt încă dați dispăruți, la 10 ani de la tsunami-ul din 2011


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si