In comuna Hălăucești din judetul Iași dintre cei 5.500 de locuitori, doar puțin peste 10 la sută s-au vaccinat până acum. Sunt mai mult persoane în vârstă pentru care un drum până la un centru de vaccinare ar fi fost greu de străbătut.

Caravana mobilă a poposit acum la ei în sat, pentru a doua oară.

Printre cei care s-au imunizat i-am găsit și pe soții Stoica.

Bătrânii din satele îndepărtate, imunizați anti-COVID de caravana vaccinării

Cu un optimism debordant, bunicii povestesc că așteptau cu nerăbdare această zi. Au făcut prima doza de vaccin în urmă cu trei săptămâni și acum au venit pentru rapel.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Și-au făcut și planuri pentru vara aceasta, acum că au amandoi au certificat de vaccinare.

„Să vedem daca o vrea femeia să mă duc cu ea la mare sau la munte, nu știu, ea hotărăște, ea e șefa.

Am văzut și la televizor că dacă vrei să mergi la teatru, nu te primește dacă nu ai vaccinul făcut și am zis că hai să fac vaccinul poate mă duc și eu la teatru vreodată.

În primul rând, ne-am sfătuit amândoi să venim aici din cauză că avem și copiii în străinătate și daca e nevoie să ne ducem într-acolo, cu ce te duci? Că nu ai un act la mână”, spun cei doi.

Cu nerăbdare au așteptat vaccinul și soții Maria și Giorgică. Sunt convinși că vaccinul e sănătate curată pentru că au început să se simtă ca la 20 de ani după prima prima doza de ser anticovid.

In aceasta caravana de imunizare anti-COVID sunt implicati medici si asistente de la fabrica de medicamente Antibiotice Iasi, care merg voluntar in weekend prin satele îndepărtate pentru a-i vaccina pe oameni.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si