Multe persoane au reușit să găsească o capcană eficientă ce i-a scăpat de această problemă. Dacă te afli printre ”victimele” rozătoarelor, iată unde au găsit mulți capcane eficiente și cum poți alege și tu cea mai bună capcană anti rozătoare.

Tipuri de capcane anti rozătoare

Cursa mecanică

Cursele mecanice pentru șoareci, în special variantele din lemn, au o istorie foarte bogată de aproximativ 100 de ani.

Sunt încă folosite din plin, în milioane de case și spații de lucru, pentru a elimina șoarecii și alte tipuri de rozătoare nedorite.

În plus, aceasta este cea mai veche și cea mai eficientă metodă de a controla populația rozătoarelor. În general, toate cursele mecanice vin dotate cu un dispozitiv ce rupe gâtul rozătoarei printr-o mișcare declanșată rapid și puternic.

Rozătoare[Sursa foto: PixaBay]

Modelele mai moderne, au câteva îmbunătățiri menite a crește eficiența capcanei și a accelera procesul pentru a garanta moartea instant a dăunătorului, fără ca acesta să aibă timp să simtă multă durere și să sufere.

Materialul s-a modificat de asemenea. Acum sunt fabricate din plastic care nu are proprietatea de a absorbi nimic, sau din inox anti aderent, ambele soluții fiind ușor de curățat.

Citeste si: Dușurile sunt interzise în timpul furtunii!

Capcană electronică

Capcanele anti rozătoare electronice sunt relativ noi pe piață, dar cu toate acestea, s-au dovedit a fi foarte eficiente în eliminarea dăunătorilor.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Acestea cauzează o moarte imediată prin electrocutare, folosind un șoc electric de mare voltaj. Sunt ușor de folosit și cauzează o moarte instant fără suferință.

Capcanele anti rozătoare electronice sunt reutilizabile și te pot servi ani de zile. Un alt lucru bun legat de acest tip de capcană este acela că totul se întâmplă într-o capsulă din plastic, ceea ce înseamnă că nu va trebui să vezi sau să atingi șoricelul sau șobolanul rănit dacă nu vrei asta. Sunt variante curate și igienice.

Sunt recomandate în locurile afectate de o invazie puternică a rozătoarelor. Ai nevoie de baterii sau de o priză pentru a pune în funcțiune capcana.

Capcanele de tip capturare sunt cea mai umană modalitate de a îndepărta rozătoarele din casă sau birou. Asta deoarece permit eliberarea ulterioară a rozătoarei în natură, departe de casă. Sunt și o metodă economică deoarece poți prinde mai mulți șoareci în același timp cu un singur dispozitiv. Cele mai bune modele au o capacitate de capturare de maxim 30 de șoareci.

Acestea nu sunt dotate cu mecanism de ucidere, întrucât nu sunt menite să omoare rozătoarele, ci doar să le momească și să le captureze înăuntru.

Majoritatea modelelor sunt suficient de mari pentru a permite prinderea mai multor tipuri de rozătoare printre care chițcani veverițe sau cârtițe. Pot fi folosite în siguranță și în locuințele cu copii deoarece nu sunt contaminate cu niciun fel de substanță chimică.

Capcane cu lipici

Capcanele cu lipici sunt destinate prinderii șoriceilor sau a altor rozătoare de talie mică. Capcana cu lipici presupune o suprafață plană din carton „unsă” cu o soluție foarte lipicioasă, de care se vor prinde micii șoricei. Este ușor de folosit și de monitorizat.

Îl găsești pe piață în două variante. Fie bucăți de carton care sunt gata unse cu lipici, fie un tub cu lipici pe care îl aplici tu. Tot ce trebuie să faci este să pui cartonul într-un loc strategic, în traseul obișnuit al șoricelului, sau să așezi puțină momeală pe carton.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Cele mai bune capcane pentru șobolani[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: VIDEO- Furtunile din ultimele zile au lăsat în urma lor case distruse

Acestea sunt metode foarte eficiente și ieftine, dar îndepărtarea șoarecelui de pe carton poate fi o operațiune foarte neplăcută. Micul rozător va suferi cu siguranță și nu ai cum să nu vezi și să auzi asta.

Care este cea mai umană capcană anti rozătoare?

Nu este deloc plăcut să ai viața unei vietăți pe conștiință, chiar și atunci când acestea sunt dăunători. De aceea ar trebui să iei în considerare și care este capcana care elimină rozătoarele cu cea mai puțină cruzime. Variantele de capturare sunt evident cea mai umană soluție.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si