RedBull X-Alps, a zecea ediție din cea mai grea cursă cu parapanta din lume a început pe data de 21 iunie 2021, cu startul în Salzburg și finișul în pitorescul Zell am See din Austria.

Organizatorii cursei au pregătit pentru a zecea ediție Red Bull X-Alps 2021 o rută care nu se mai oprește în Monaco, ci traversează Alpii, dus-întors.

Fiecare ediție a celei mai dure aventuri din lume oferă o rută nouă, însă anul ăsta lucrurile vor sta complet diferit pentru cei 33 de sportivi care vor porni în cursă din Salzburg și o

vor încheia în apele din Zell am See în loc de Marea Mediterană.

Citeste si: Euro 2020, pe Arena Națională. Gică Popescu: "Nu am nevoie să merg la tribuna oficială. Voi sta la tribuna a doua"

19 veterani, printre care și românul Toma Coconea, 13 nou veniți și campionul elvețian Chrigel Maurer vor traversa Austria, Germania, Elveția, Franța și Italia înainte de a încheia cursa înapoi în Austria după trecerea prin cele 12 puncte de control.

Biografia lui Toma Coconea

Toma Coconea s-a născut în România la data de 5 mai 1975 și este de meserie instructor pilot și salvamont. El este pasionat de parapantă și a început să practice acest sport încă din anul 1991.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Biografie Toma Coconea[Sursa foto: Facebook]

”Pasiunea pentru parapantă a început din 1991 cand am cunoscut un grup de francezi veniți într-o tabără. Pe atunci aveam 15 ani și am fost fascinat din prima clipă în care i-am văzut zburând. Mă gândeam numai cum e să fii acolo sus, să testezi libertatea pe care ți-o oferă cerul. La plecare mi-au donat o parapantă și normal că nu m-am putut abține, așa ca am început sa învăț singur.”,

scrie pe blog-ul personal al lui Toma Coconea.

Nu mi-a fost deloc ușor să îmblânzesc parapanta, urcam de 7-8 ori pe zi, câte 200–300 de metri, doar ca să mă pot arunca din nou. În fiecare seară gleznele mele erau umflate de la aterizări. Îmi puneam picioarele într-un lighean cu apă rece și burovin, un praf care ajută la entorse, iar a doua zi, o luam de la capăt…îmi doream să zbor cât mai mult. După atâția ani petrecuți în cer, pot spune că nimic nu se compară cu senzațiile trăite la kilometrii distanță deasupra pământului, când împarți cerul cu vulturii, iar păsările de pradă îți sunt singurii prieteni, iar uneori chiar dușmani.

Citeste si: O nouă performanță pentru gimnastica românească. Larisa Iordache, medalii de aur și bronz la Cupa Mondială de la Cairo

Toma Coconea nu a ratat nicio competiție X-Alps

Românul parapantist, Toma Coconea, a precizat faptul că el a participat la toate competițiile X-Alps, organizate de către Red Bull și că a ieșit vice-campion timp de 2 ani de zile.

Acesta a avut o contribuție destul de mare în competiția X-Alps deoarece din cauza lui și a recordurilor sale pe care le-a înregistrat de-a lungul competiției, organizatorii au fost obligați să schimbe regulile concursului.

”Am participat la toate competițiile X-Alps organizate de Red Bull, încă din anul 2003. Am fost vice-campion timp de 2 ani, iar datorită recordurilor pe care le-am atins, organizatorii au fost obligați să schimbe regulile concursului. Port steagul României cu mândrie și dragoste în fiecare colț al lumii, chiar și acolo unde nu există oameni care să-l poată vedea.”

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

După nouă ediții de Red Bull X-Alps, Toma Coconea se mândrește atât cu reușite, cât și cu povești de neuitat: a zburat 18.000km, a alergat 9.000km, a fost de două ori vicecampion (2007, 2011), iar în 2019 a atins recordul de zbor al competiției, după ce a urcat cu parapanta la o altitudine de 6.017m.

”Am avut pe mine doar un tricou și speedarm-ul de la Red Bull, că nu știam ce va urma când am plecat dimineața la drum,” își amintește Toma.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si