Autoritățile din Israel încearcă să vaccineze un număr cât mai mare de copii și iau în considerare restricții mai stricte de călătorie  pe principalul aeroport al țării, din Tel Aviv. Ministerul Sănătății a raportat, joi 1 iulie, un număr de 307 de cazuri noi, cel mai mare în aproape trei luni și o creștere față de cele 293 de cazuri nou diagnosticate cu o zi mai devreme.

Citeste si: Avertizări sumbre de la OMS! Europa se va confrunta cu un nou val al pandemiei de coronavirus

Varianta Delta acaparează treptat Israelul

Ministerul Sănătății se așteaptă ca aceste cifre să crească în zilele următoar e, ridicând îngrijorarea că Israelul se poate întoarce spre o nouă criză, transmite Global News. Riscurile cele mai mari sunt date de tulpina Delta, mult mai contagioasă decât mutațiile anterioare de coronavirus.

În ultimele luni, Israelul a redeschis economia, școlile și locurile pentru evenimente, ridicând aproape toate restricțiile după ce a vaccinat aproximativ 85% din populația adultă. Situația din Israel este văzută ca un sistem de avertizare timpurie pentru alte națiuni.

Citeste si: OMS avertizează: Un nou val de coronavirus în Europa, iminent! Tulpina Delta ajunge predominantă

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Peste 1.000 de persoane au fost obligate să intre în carantină săptămâna trecută la Binyamina, la nord de Tel Aviv, după ce călători s-au întors din Cipru, a precizat premierul israelian într-o conferinţă de presă, în care a îndemnat să se evite călătoriile în străinătate.

Potrivit autorităţilor, un centru de depistare suplimentar urmează să fie instalat pe Aeroportul Ben Gurion, pentru ca toţi pasagerii să efectueze un test PCR la sosire.

Ce spune noul premier Naftali Bennett 

Premierul Naftali Bennett a anunțat marți o încercare de a vaccina mii de copii până la jumătatea lunii. Deși îngrijorătoare, tendința creșterii numărului de infectări nu aduce la fel de multe griji când vine vorba despre decesele cauzate de virus.

Citeste si: Bilanțul Sars-Cov-2 al zilei de 1 iulie 2021. Ce se întâmplă la secțiile ATI din țară

În ultimele două săptămâni, ministerul Sănătății israelian a înregistrat un singur deces. În Israel, aproximativ 5,1 milioane de persoane, din populația de 9,3 milioane, au primit doza dublă de vaccin Pfizer.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Alți 400.000 de cetățeni au primit cel puțin o doză de vaccin. Israelul a înregistrat cel mai mare număr de vaccinări ale copiilor în această săptămână și a impus din nou o regulă care obligă oamenii să poarte măști în interior.

Naftali Bennett a numit pentru prima dată un comisar al coronavirusului care să gestioneze sosirile la poarta principală în Israel, Aeroportul Internațional Ben Gurion, aeroport pe care l-a numit „o imensă vulnerabilitate națională”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si