Cercetătorii au precizat că embrionul era în punctul de a ieși din ou și că are o vechime de aproximativ 66 de milioane de ani. După studiile efectuate, se apreciază că embrionul ar aparține unui oviraptorozaur, dinozaur theropod fără dinţi, şi a fost botezat Baby Yingliang.

Oviraptorozaurul, legătura dintre păsări și dinozauri

Descoperirea acestui ombrion permite cercetătorilor să descopere legătura dintre dinozauri și păsările din zilele noastre.


„Acest lucru indică faptul că un astfel de comportament la păsările moderne a evoluat şi îşi are originea în strămoşii lor dinozauri”, a declarat dr. Fion Waisum Ma pentru AFP.

Citeste si: Fascinați de lumea dinozaurilor

Embrionul dinozaurului măsoară 27 de cm

Oviraptorozaurul, tradus ca "șopârlă care fură ouă", era un dinozaur cu pene care trăia în regiunile care atăzi reprezintă Asia și America.Oul a fost descoperit în anul 2000, în Ganzhou, dar a stat în depozit în următorii 10 ani. Baby Yingliang măsoară 27 de cm în lungime, iar fosila se află la Yingliang Stone Nature History Museum din China.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

O parte din corpul dinozaurului este acoperită de pământ solidificat, iar cercetătorii vor folosi tehnici avansate de scanare pentru a reface imaginea corpului acestuia.

Citeste si: VIDEO- Dinozaur preistoric înalt de 11 metri, expus în parcul de la Râșnov


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si