Un strat gros de zăpadă a acoperit Atena de pe colina Acropole și până pe coasta de sud.
Traficul aerian a fost perturbat, transportul public a paralizat, iar oamenii au rămas în mașini pe autostradă.

Citeste si: VIDEO| Grecia și Turcia, acoperite de zăpadă

Echipe de salvare au intervenit pentru a evacua mii de oameni

Situație asemănătoare a fost și în Istanbul, unde drumurile au fost blocate de zăpadă și toate zborutile au fost oprite.


Echipele de salvare, inclusiv ale armatei elene, au intervenit toată noaptea pentru a evacua mii de greci care au rămas blocați în mașini.
“Niciodată nu am crezut să trăiesc o ninsoare ca asta. Mi-am adus aminte zilele frumoase din România. Ca student. A fost o cantitate foarte mare de zăpadă, într-un timp foarte scurt. Şi nu au avut timp nici plugurile care există, să intre să cureţe drumurile.", spune Costa Belogianni.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: A fost declarată stare de urgență pe teritoriul SUA. Sunt așteptate "consecinţe cu potenţial mortal"- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Hunedoara: O parte din acoperișul unui bloc a fost luat de vânt, iar un autoturism a fost avariat în timpul furtunii de seara trecută

Școlile și mai multe instituții au fost închise

Autoritățile le-au cerut locuitorilor capitalei elene să rămână în case. Școlile au fost închise, la fel și instituțiile publice, centrele de vaccinare și afacerile private din zona metropolitană a Atenei.
A nins peste măsură și în insulele grecești din Marea Egee, unde a fost decisă o mobilizare specială a protecției civile din cauza “riscului crescut de dezastre naturale ”, după cum avertiza alerta meteo.

“De 3 zile la noi ninge, căderi mari de ninsoare, pomii sunt înfloriţi, unii, alţii sunt cu portocali, măslini, florile sunt înflorite. Mai la deal, la munte s-a oprit lumina, apa a îngheţat. Nu doar potopul de zăpadă i-a speriat pe localnici, ci și o trombă marină.", spune Mihaela Stamatiou, o româncă din Piatra Neamț, stabilită de 24 de ani în insula Evia.

Citeste si: Alertă de vreme rea de la ANM. Cod galben în 30 de județe. Cum va fi vremea în București


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si