Secretarul de stat american a transmis Rusiei că o întâlnire la nivel înalt între Stetele Unite și Rusia "nu are sens în această etapă", când este foarte clar că invazia din Ucraina a început. 

Citeste si: Joe Biden a anunțat primele sancțiuni la adresa Rusiei. ''A început invazia Ucrainei''

"Acum că vedem că invazia a început şi Rusia a respins în mod clar diplomaţia, nu are sens să ne întâlnim în această etapă", a declarat marți Antony Blinken în cursul unei conferinţe de presă comune cu ministrul de externe

ucrainean, Dmitro Kuleba.

Antony Blinken: "Dacă Moscova îşi schimbă atitudinea, sunt pregătit să discut" 

"Nu vom permite Rusiei să revendice o pretinsă diplomaţie când, în acelaşi timp, îşi accelerează marşul pe calea conflictului şi a războiului", a precizat secretarul de stat american.

Antony Blinken s-a declarat pregătit să continue eforturile diplomatice, "dacă Rusia este dispusă să ia măsuri verificabile pentru a demonstra comunităţii internaţionale(...) că este serioasă în privinţa dezescaladării şi a găsirii unei soluţii diplomatice".

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Alertă maximă lângă România: Ungaria va disloca de astăzi soldați la granița cu Ucraina

"Dacă Moscova îşi schimbă atitudinea, sunt complet pregătit să discut", a adăugat el. Dar Rusia "trebuie să demonstreze că este serioasă. Ultimele 24 de ore au arătat exact contrariul", a mai spus Antony Blinken.

Citeste si: Prețul la gaze se va dubla. Amenințarea venită din partea Rusiei, Dmitri Medvedev: „2.000 de euro per mia de metri cubi”

Preşedintele SUA Joe Biden a denunţat marţi ''începutul unei invazii ruse a Ucrainei'', anunţând că Statele Unite vor continua să furnizeze Ucrainei arme ''defensive''. Liderul de la Casa Albă a anunțat primele sancțiuni împotriva Rusiei.

Vor urma și alte sancțiuni la adresa Rusiei

Șeful diplomației americane a subliniat că sancţiunile financiare anunţate anterior de preşedintele Joe Biden nu vor fi ultimele, dacă preşedintele rus Vladimir Putin îşi va duce la îndeplinire ameninţările la adresa Ucrainei.

"Orice nouă escaladare din partea Rusiei va fi întâmpinată cu noi măsuri rapide şi severe, coordonate cu aliaţii noştri, în plus faţă de cele anunţate astăzi", a avertizat el.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si