„Domnule preşedinte Putin, în numele umanităţii, chemaţi-vă trupele în Rusia!”, a tunat şeful ONU, vizibil emoţionat de anunţarea unei operaţiuni militare ruse în Ucraina  în toiul unei reuniuni de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU privind criza ruso-ucraineană.

Apel către Vladimir Putin

„Este cel mai trist moment al mandatului meu de secretar general al ONU”,

a declarat el.

„În numele umanităţii, să nu permitem declanşarea în Europa a ceea ce ar putea fi cel mai grav război de la începutul secolului”, a insistat Antonio Guterres.

Citeste si: Președintele Ucrainei introduce legea marțială. „Fără panică. Noi suntem puternici. Suntem pregătiți pentru orice!”

În timp ce se deschidea reuniunea de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU consacrată crizei ruso-ucrainene, preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat, într-un discurs-surpriză, la televiziune, că a „luat decizia unei operaţiuni militare” în Ucraina.

Potrivit lui Antonio Guterres, acest conflict ar putea avea consecinţe „devastatoare pentru Ucraina, pentru Rusia” şi imprevizibile pentru economia mondială, afectată deja puternic de pandemia covid-19.

Citeste si: Cum își justifică Rusia atacul în Ucraina. Harta regiunilor atacate

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Antonio Guterres îl imploră pe putin să înceteze

Președintele Rusiei - Vladimir Putin.

[Sursa foto: Arhivă]

În cazul în care acest conflict „conduce la un război generalizat, este dificil să prevedem cât de dramatic va fi ca număr de oameni care vor muri, ca număr de oameni care vor fi deplasaţi, ca număr de oameni care-şi vor pierde speranţa în viitor”, a subliniat secretarul general al ONU.

Imediat după discursul lui Vladimir Putin, explozii s-au auzit la Kiev şi în mai multe alte oraşe.

Săptămâni de presiuni diplomatice şi amennţări cu sancţiuni ale Occidentului nu au avut niciun efect, iar Rusia, care a comasat între 150.000 şi 200.000 de militari la frontiera cu Ucraina, a lansat până la urmă o ofensivă.

Citeste si: Profeția Babei Vanga: „Nimeni nu poate opri Rusia.” Ce a spus despre anul 2022

Statele Unite au anuţat că urmează să depună joi un proiect de rezoluţie la Consiliul de Securitate al ONU prin care condamnă Rusia din cauza ”războiului” său în Ucraina.

Un vot asupra acestui proiect de rezoluţie urmează să aibă loc vineri.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

„Consiliul va trebui să acţioneze”, a îndemnat ambasadoarea Statelor Unite la ONU Linda Thomas-Greenfield.

Reuniunea de urgenţă a Consiliului de Securitate a fost teatrul unui schimb de replici tensionate între ambasadorii rus şi ucrainean.

„Nu există purgatoriu pentru criminali de război. Ei merg direct în iad, domnule ambasador”, i-a spus ambasadorul ucrainean Serghii Kisliţia omologului său rus Vasili Nebenzia.

„Noi nu suntem agresivi cu poporul ucranean, ci cu junta care se află la putere la Kiev”, i-a replicat Nebenzia.

Citeste si: Ce regiuni din Ucraina a atacat Rusia și cum motivează atacurile! Imagini care au îngrozit întreaga lume


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si