Ulterior polițiștii au tăiat alimentarea cu electricitate a locuinței sale, somându-i pe părinții copilului să se prezinte la secție, relatează  Pravda.

Polițiștii ruși i-au tăiat curentul

Kirilo, în vârstă de 12 ani, care are rădăcini ucrainene, a început să-i pună întrebări profesorului de istorie despre „operațiunea specială” din Ucraina într-o lecție din data de 4 martie.

„Am întrebat: 'De ce a început Putin o [operațiune specială]? ” (se pare că băiatul a spus 'război', dar mass-media rusă nu are voie să folosească acest cuvânt), a relatat

copilul pentru  Novaya Gazeta, ultimul ziar de opoziție rămas în Rusia.

Citeste si: Întâlnire a președintelui Klaus Iohannis cu vicepreședintele SUA, Kamala Harris

Kirilo a povestit că profesorul i-a răspuns că a fost „o operațiune specială”, adăugând că „nu știu exact unde sunt acum trupele noastre, dar dacă s-ar opri la jumătatea drumului, agresiunea Ucrainei ar continua”.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

„O mică parte a clasei a fost de partea mea, au pus și întrebări”, a mai povestit elevul de clasa a șasea, adăugând că după aceea, a mers la o altă oră și a strigat pe coridor: „Glorie Ucrainei!”.

Copilul n-a vrut să le deschidă ușa polițiștilor

Mama lui Kyrylo spune că a primit un apel pe WhatsApp de la un număr necunoscut, fiind invitată să vorbească la poliție despre fiul ei. Ea a refuzat, iar apelantul i-a spus că îi vor trimite o citație. Femeia a fost apoi invitată și la școală să discute despre caz.

Citeste si: Klaus Iohannis anunță primul convoi umanitar din România spre Ucraina

A doua zi, duminică, Kirilo era singur acasă. Doi polițiști au început să bată la ușa apartamentului familiei din Moscova, copilul refuzând să deschidă.

Novaya Gazeta, ziarul condus de jurnalistul Dmitri Muratov, unul dintre cei doi laureați ai Premiului Nobel pentru Pace în 2021, scrie că polițiștii au bătut la ușă aproximativ o jumătate de oră, apoi au oprit curentul din apartament.

Ei au lăsat la uşă o somație la audieri şi au plecat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si