Nici vorbă să avem pretenția că ne-a ieșit o cercetare sociologică de manual, dar cei care au stat de vorbă cu noi au zâmbit când au auzit întrebările legate de fericire.
La întrebarea "sunteți fericit" am auzit doar răspunsuri afirmative.

Finlandezii sunt cei mai fericiți din lume

Finlandezii, danezii și islandezi sunt cei mai fericiți, conform datelor ONU. Ei ocupă primele trei locuri ale clasamentului.

Citeste si: Mesaje de Buna Vestire 2022. Cele mai frumoase mesaje creștine

România ocupă locul 28 în lume. Pare puțin?! Nici vorbă. Ba chiar e de notat că suntem mai fericiți decât spaniolii și italienii, care se află pe locurile 29, respectiv 31.

Românii sunt mai fericiți de la an la an

Interesant este și faptul că suntem tot mai euforici de la an la an: din 2019 am urcat 20 de poziții în acest clasament, chit că am trecut prin pandemie. Iar în ultimii 7 ani, creșterea este și mai importantă: suntem mai "fericiți" cu 58 de locuri și ne apropiem de vârful clasamentului.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Cum alegem ținutele de primăvară

"Din punctul meu de vedere, noi românii suntem fericiți pentru că așa suntem ca nație și mereu o să avem grijă de noi", spun oamenii.

Trecem și la punctul de vedere al specialistului. În acest caz, un psiholog.

Citeste si: Vremea de Paşte 2022. Ce au anunțat meteorologii?
"Românii sunt la fel, spaniolii sunt mai nefericiți.

Românii sunt învățați cu zile grele, cu nu avem, bani puțini, pe când spaniolul nu este dispus să renunțe la stilul lui de viață. Ce însemană nefericirea pentru spaniol? Faptul că nu își mai permite vacanțe și să iasă la restaurant", ne-a spus Dana Onișor, psiholog.

Citeste si: Meniu de post pentru o săptămână: Ce să mănânci în fiecare zi?

Cei care întocmesc topul fericirii iau în calcul diferite aspecte: nivelul de solidaritate, dărnicia celor implicați în studiu, libertatea individuală dar și date legate de situația economică a fiecărei țări.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si