Imaginile care o surprind pe Masha la scurt timp după ce a fost salvată de la moarte sigură sunt emoționante.

Deși s-a lăsat greu convinsă, ursoaica a ieșit din cușca de câțiva metri pătrați, care i-a fost casă ani întregi, și a făcut primii pași pe iarbă. Acum, învață să se bucure de natură și libertate. La sanctuarul din Zărnești are la dispoziție o pădure întreagă, copaci în care să se cațere și iazuri unde se poate bălăci.

Ursoaica a trăit toată viața la circ

Povestea Mashei este extrem de tristă. Toată viața a fost artist de circ, în Ucraina.

Citeste si: Buna Vestire 2022: Tradiţii şi obiceiuri de Blagoslovenie

Încă de când era doar un pui, ursoaica a fost forțată de stăpânii ei circari să sară coarda, să se plimbe cu trotineta sau să se târască pe sub obstacole.

După ce autoritățile din Ucraina au interzis folosirea animalelor în circuri, stăpânul Mashei a decis să o dea unei asociații care luptă pentru protecția animalelor.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: 22 martie- Ziua Mondială a Apei. Sfaturi pentru a gestiona eficient consumul de apă

În 2018, Masha și-a încheiat cariera de artist de circ și de atunci a trăit într-un țarc de aproximativ 400 de metri pătrați cu copaci, piscină și garduri electrice. 

O nouă viață în România

"Ne-a fost foarte dificil să o hrănim pentru că atunci când era la circ obișnuia să bea băuturi carbogazoase, mânca pui afumat și nimic de calitate.

Acesta este primul urs pe care îl văd că nu mănâncă mere și nu îi place nimic măcar mierea", ne-a povestit fondatorul Asociației Warriors of Wildlife.

Citeste si: Înscrieri Casa Iubirii: Cum poţi participa la casting-ul celui mai impresionant dating show?

Ursoaica trebuia să ajungă în România în urmă cu câteva săptămâni, însă izbucnirea războiului din Ucraina i-a întârziat visul libertății. Ieri a pornit în aventura ei spre noua casă și a parcurs peste o mie de kilometri până la sanctuarul din Zărnești.

Când nu făcea trucuri ca să smulgă aplauzele publicului, Masha era ținută într-o cușcă minusculă, montată într-o dubă.

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Aproximativ 90 de hectare de vegetație, incendiate în Tulcea

Chinurile prin care a trecut au lăsat traume adânci în mintea ei, iar acum se teme de orice s-ar întâmpla în jur. Îngrijitorii sanctuarului s-au chinuit minute bune să o scoată din cusca.

Masha își va trăi restul zilelor în semi libertate, alături de ceilalți 116 urși din rezervație.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si