Limba japoneză este foarte căutată pe piața muncii din România, dar se găsesc prea rar oameni să o cunoască. Asta deși salariile pentru astfel de posturi sunt foarte atractive. Tocmai de aceea, Denisa s-a hotărât să o învețe.

Limbile străine reprezintă un avantaj

"Japoneza mi se pare o limbă interesantă, destul de grea, dar consider că merită învățată. Mă va ajuta pe viitor."

Și chiar așa este. În ziua de astăzi, oricine știe o limbă rară are aproape garantat un job. Gerry, spre exemplu, se numără printre cei doar 120 de români care vorbesc bulgara.

Citeste si: Protest al sindicaliștilor CFR în fața Ministerului Transporturilor

"Mi-a asigurat o plajă largă de business-uri cu care creez o plajă largă de venituri substanțiale. Cele mai multe companii cu care colaborez, activitatea lor este în comerț", ne-a povestit femeia.

La fel ca ea, și Vlasta cunoaște la nivel nativ ceha și slovaca. Lucrează pentru un post de radio, dar colaborează cu diverse firme și instituții pentru traduceri și interpretare.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Tot ce trebuie să ştii despre compensarea facturilor la electricitate

"Este ca o ușă care îți deschide o lume nouă....pe care ați învățat-o amândoi separat."

Engleza este esențială

De unde să începem însă odată ce cunoaștem o limbă rară?

În orice domeniu, engleza rămâne însă principalul criteriu de departajare. Apoi, pe măsură ce cunoaștem mai multe limbi, și pretențiile salariale pot crește.

Citeste si: Sărbătoare 25 martie 2022: Superstiţii de Buna Vestire

"Nu știi engleza, n-ai cum să te angajezi în 90% din companii. Italiana, franceza și germana rămân în continuare nițte limbi foarte căutate", ne-a spus specialistul ]n resurse umane, Ioana Petrea.

Citeste si: Un cerșetor român a fost despăgubit de poliția din Danemarca. Care este motivul pentru că i s-a interzis să stea în Copenhaga

Candidații care cunosc cel puțin trei limbi străine au pachete salariale mai mari cu aproximativ 40% față de cei care cunosc doar engleza.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si