„Băieţii raportează prin radio că au eliberat clădirea administraţiei din Mariupol şi au arborat acolo steagul nostru”, a anunțat Ramzan Kadîrov pe Telegram, asigurând că forţele ucrainene „şi-au abandonat poziţiile”.

Citeste si: Ziua 30 în războiul Rusia-Ucraina. Ofensiva rusă a ajuns într-un "punct mort"

Liderul cecenilor a mai precizat că alte unităţi ruse înaintau, în paralel, în Mariupol.

„Inş'Allah, în curând Mariupol va fi curăţat complet”, a afirmat acesta, conform AFP, citat de Agerpres.

Citeste si: Armata lui Vladimir Putin se pregătește să încheie „operațiunea specială” din Ucraina. Când se termină războiul?

Cu toate acestea realitatea este alta, într-o înregistrare video publicată câteva ore mai târziu, Ramzan Kadîrov asigură că forţele Moscovei „au curăţat complet zonele rezidenţiale din partea de est a oraşului”.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

În imagini se poate observa un grup de soldaţi care ridică un steag cu efigia liderului cecen pe o clădire avariată.

Citeste si: Generalul Mihail Mizințev, denumit și „măcelarul din Mariupol”

„Soldaţii au ridicat un steag deasupra clădirii parchetului din districtul Levoberejni, ultimul eliberat”, a adăugat el.

Ramzan Kadîrov, criticat la nivel mondial pentru faptele sale

Ramzan Kadîrov, criticat de ONG-urile internaţionale pentru încălcările grave ale drepturilor omului care au loc în Cecenia, a anunţat în data de 17 martie 2022 că aproximativ 1.000 de voluntari ceceni se îndreptau spre Ucraina pentru a sprijini lupta forţelor armatei lui Vladimir Putin.

Citeste si: Un general din Ucraina se oferă ca prizonier de război Rusiei. Ce solicită la schimb

Cecenul, care este conducătorul republicii caucaziană cu o mână de fier, a dat asigurări luni că se află în Ucraina, împreună cu forţele Moscovei, pe un aerodrom capturat lângă Kiev. Aceste informaţii nu au putut fi verificate în mod independent şi au fost puse sub semnul întrebării de oficialii din Ucraina.

La începutul ofensivei ruse, pe reţelele de socializare au fost publicate mai multe imagini care prezintă o piaţă din Groznâi, capitala cecenă, plină de soldaţi care spun că sunt gata să plece oricând în Ucraina.

Citeste si: Joe Biden, vizită în Polonia, la doi pași de granița cu Ucraina

Fidel preşedintelui Vladimir Putin, Ramzan Kadîrov are la dispoziţie o miliţie care este acuzată de comiterea a numeroase abuzuri.

Citeste si: UE acuză Rusia de comiterea de crime de război în Ucraina


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si