Mai mulţi participanţi la olimpiade naţionale care au avut loc în oraşe din ţară s-au arătat dezamăgiţi de condiţiile de cazare, informează Ziarul de Iași.

Condiții mizere în mai multe orașe 

Elevii din Iași care au participat la olimpiade s-au plâns de camere insalubre, care miroseau a mucegai şi în care nu s-a făcut deloc curat. Inclusiv lenjeria de pat, potrivit acestora, nu a fost schimbată.

„Priveliştea e de nedescris: de la gumă de mestecat lipită «graţios» pe marginile patului, la «parchetul» scorojit, stropit cu diverse, până la marginile ferestrei greu prăfuite şi răsuzate, scaune, dulapuri, masă de nefolosit; toate te îndeamnă să pleci înapoi spre gară, să faci cale-ntoarsă. Încerci să te abţii din plâns, să cauţi soluţii, că doar eşti mare şi a doua zi trebuie să dai tot ce poţi mai bun”, este o reacţie cu privire la condiţiile de cazare.

Citeste si: Un copil român a fost uitat într-o parcare din Ungaria

Și la Olimpiada Naţională de Limba Franceză care s-a desfășurat în Craiova în luna aprilie și unde au participat sute de elevi olimpici din aproape toate judeţele ţării au fost probleme. Organizator a fost Ministerul Educaţiei, reprezentat în teritoriu de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Problemele au apărut la liceul unde au fost cazaţi cei mai mulţi dintre copii: 114 elevi, alături de 19 profesori însoţitori.

Citeste si: Înălţarea Domnului 2022: Pe ce dată pică şi ce tradiţii se respectă în această zi?

Olimpicii au povestit că au avut condiţii mizere de cazare, au stat în frig, au avut apa caldă cu porţia, iar băile şi toaletele aveau obiectele sanitare defecte. 

Citeste si: Concedieri în masă, în România. Mii de români vor rămâne fără un loc de muncă

Nemulţumiri similare au fost și în cazul competiţiilor naţionale organizate la Timişoara și Piteşti.

Ce a spus Ministrul Educației

Ministrul Educației a spus că va propune Guvernului dublarea alocației de masă și cazare pentru elevii olimpici și că premiile în bani pentru cei care obțin performanțe vor fi și ele majorate.

Citeste si: O autospecială SMURD a fost lovită de tren

Sorin Cîmpeanu a spus ca alocația pentru cazare și masă a fost deja majorată de la 50 de lei la 100 de lei pe zi pentru un elev, însă suma trebuie dublată.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si