Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a cerut NATO şi SUA să înceteze să mai livreze arme Kievului, dacă „sunt cu adevărat interesate să rezolve criza ucraineană”.

Ofensiva rusă din Ucraina se desfăşoară „conform planurilor”

Totul merge ca pe roate în Ucraina, mai spune ministrul. 

În ultimii ani, SUA și aliații săi nu au făcut nimic pentru a stopa conflictul intern din Ucraina...au

pompat arme în regimul de la Kiev, au antrenat și înarmat armata Ucrainei și batalioanele de naționaliști, și, în general au derulat acțiuni politico-militare pe teritoriul Ucrainei. Au încurajat direcția agresivă antirusească a autorităților de la Kiev ”, a declarat Lavrov, potrivit The Guardian.

Citeste si: Zelenski a anunțat că vrea să se întâlnească cu Putin. El consideră că este risc mare ca discuţiile de pace cu Rusia să se încheie

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Astfel, afirmă ministrul, Rusia nu a avut „o altă opțiune” decât să recunoască Republicile Populare Donețk și Lugansk și să lanseze o „operație militară specială de demilitarizare și denazificare” a Ucrainei, așa cum numește Moscova invazia din țara vecină.

Lavrov acuză statele NATO că „fac totul pentru a împiedica” negocierile pentru încetarea focului

De fapt, țările NATO „fac totul pentru a împiedica” o încetare a focului negociată cu Ucraina, a mai acuzat Serghei Lavrov.

Citeste si: Zelenski mulțumește SUA și lui Joe Biden pentru ajutorul oferit: „Sunt recunoscător”

Dacă SUA și NATO ar fi cu adevărat interesate în soluționarea crizei ucrainene, atunci, în primul rând, ar trebui să se răzgândească și să înceteze să mai livreze arme și muniție Kievului, a mai susținut Lavrov, adăugând că este în

favoarea negocierilor de pace, dar acestea „nu merg bine”.

"Operaţiunea militară specială care a început la 24 februarie se derulează în conformitate strictă cu planul. Toate obiectivele operaţiunii militare speciale vor fi atinse, în ciuda obstrucţionării adversarilor noştri", a spus el, potrivit AFP, citat de Agerpres.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si