Jurnaliștii de la The Mirror relatează că un grup format de foști ofițeri FSB complotează cu foști membri ai altor servicii de informații rusești pentru a încerca să-l înlăture de la putere pe Vladimir Putin.

Citeste si: O rusoaica care este acuzată de terorism în Cecenia va fi extrădată de autoritățile din România

De asemenea, sursa citată anterior precizează că mulți dintre foștii și actualii ofițeri ruși de informații văd invazia din Ucraina ca fiind o greșeală de natură să aducă un dezastru economic în Rusia.

Serviciul al cincilea, vizat de curățenia generală a lui Putin

Tot jurnaliștii de la The Mirror  îl citează pe Andrei Soldatov, expertul rus în securitate:  "Președintele Rusiei se așteaptă de câteva săptămâni la o lovitură de stat, deoarece s-a confruntat cu critici acerbe pentru 'operațiunea sa specială din Ucraina și a epurat aproximativ 150 de spioni din cauza eșecurilor constante".

Dintre cei îndepărtați, mulți au fost arestați.

Citeste si: Război Rusia-Ucraina, ziua 71. Armata rusă a bombardat puternic orașul Kramatorsk. Un nou asalt asupra uzinei Azovstal

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Principalii ținte ale "curățeniei" dictată de liderul de la Kremlin ar fi membri "Serviciului al cincilea" , o divizie care a fost înființată în anul 1998, când actualul președinte rus era director al FSB.

Serviciul al cincilea avea scopul de a efectua operațiuni în țările din fosta Uniune Sovietică.

Analist rus: "Putin, om din rândul serviciilor, a dat vina pe servicii. N-a mers prea bine"

Epurările din FSB au fost relatate prima dată de Christo Grozev, directorul executiv al grupului investigativ Bellingcat.

Analistul rus Alexei Muraiev, este de părere, și el, că există posibilitatea unei lovituri de stat.

Muraiev a afirmat pentru jurnaliștii de la SkyNews Australia că Vladimir Putin a dat vina pe serviciile de informații ruse atunci când armata Moscovei a început să înregistreze pierderi grele în Ucraina.

Citeste si: Un ofițer ucrainean povestește ororile prin care a trecut timp de cinci săptămâni ca prizonier al rușilor: ”Ne-au ținut în poziția asta timp de 7 ore!”

"N-a ieșit prea bine, pentru că Putin însuși provine din rândul serviciilor de informații", a menționat el.

Citeste si: Ce părere a avut Dan Bălan despre Arsenium, atunci când s-au cunoscut: "Mă privea de sus, dar asta e chestia lui, așa privește el oamenii!"- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Hatz Pizza, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Jurnaliștii de la Londra au speculat că președintele rus ar urma să  "dispară" pentru o perioadă de timp, pentru a fi supus unei intervenții chirurgicale.

S-a vorbit inclusiv că Putin ar suferi de cancer  iar aparițiile recente ale președintelui rus, în care acesta pare umflat și suferind, au accentuat speculațiile.

The Mirror notează că autoritățile ruse nu comentează asupra sănătății președintelui Federației Ruse.

Citeste si: Ipostaza neașteptată în care a fost surprins Vladimir Putin. Totul a fost filmat


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si