Cursele de pasageri şi de mărfuri dinspre Tulcea către Delta Dunării au fost oprite începând de duminică. Transportul între Tulcea și porturile Chilia, Sulina și Sfântu Gheorghe se poate face cu alte companii, dar biletul este de patru ori mai scump.

Compania dă vina pe Ministerul Transporturilor

Vestea a venit ca un trăsnet pentru locuitorii din zonele îndepărtate ale Deltei Dunării. Aceștia vor avea de plătit bilete de 4 ori mai scumpe pentru a putea trece Dunărea.

Directorul Navrom Delta SA, Nicolae Chichi, a declarat pentru News.ro, că există un buget aprobat de Parlament şi derulat prin Ministerul Transporturilor care priveşte subvenţia pentru transporturile pe apă. El a menţionat că societatea pe care o conduce a participat la licitaţia pentru transportul pe apă în Delta Dunării de la începutul acestui an, a câştigat-o, iar din luna aprilie nu a mai primit subvenţia din partea Ministerului Transporturilor.

Citeste si: Calendar ortodox 27 iunie 2022: Ce sărbătoare este azi?

Nicolae Chichi a precizat că datoria ministerului către Navrom Tulcea este de 4,3 milioane de lei. El a mai afirmat că în prezent are datorii la firma de unde a cumpărat combustibil şi pentru plata salariilor de peste un milion de lei.

Situația ar putea fi rezolvată săptămâna viitoare

Oficialii de la București neagă însă că nu a plătit aceste subvenții. Alin Şerbănescu, purtător de cuvând al Ministerului Transporturilor a afirmat pe 24 iunie că „nu sunt probleme în ceea ce priveşte plăţile pe care le facem în baza contractului. Sumele prevăzute în contract sunt achitate. Dar nu plătim sume care exced contractului. Ca atare problema este a Navrom care nu respectă contractul”.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a prezentat rezultatele de la BAC 2022 (VIDEO)

Directorul Navrom Tulcea speră ca situaţia să se deblocheze săptămâna viitoare.

“Este singura flotă de pasageri din Delta Dunării. Şi aprovizionarea se face cu noi. Ne-am specializat, avem nave cu refrigerare, cu congelarea, cu saloane pentru pasageri”, a mai declarat Nicolae Chichi.

Citeste si: Mesajul lui Zelenski după atacul Rusiei asupra capitalei Kiev. “Vă vom pedepsi pe toţi"

Prefectul de Tulcea, Alexandru Munteanu, spune că va avea luni o întâlnire cu conducerea Navrom, iar marţi se va afla la Ministerului Transporturilor.

Citeste si: Meteorologii anunță vreme instabilă: Averse, descărcări electrice și izolat vijelii

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si