Clădirea se află în vecinătatea Catedralei Romano-Catolice de pe strada General Berthelot. „Încă din ianuarie 2013, Primăria Capitalei a fost obligată, printr-o hotărâre judecătorească definitivă, să demoleze clădirea. Această obligaţie a fost însă ignorată de foştii primari Sorin Oprescu şi Gabriela Firea”, a adăugat edilul. 

Edilul a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook

„Am semnat azi dimineaţă dispoziţia de demolare pentru Cathedral Plaza, clădirea construită ilegal în vecinătatea Catedralei Romano-Catolice de pe strada General Berthelot.

Încă din ianuarie 2013, Primăria Capitalei a fost obligată, printr-o hotărâre judecătorească definitivă, să demoleze clădirea. Această obligaţie a fost însă ignorată de foştii primari Sorin Oprescu şi Gabriela Firea”, a scris Nicuşor Dan, miercuri pe Facebook.

Citeste si: VIDEO- Centrul Bucureștiului este înțesat de gropi. Ce spune primăria Capitalei

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Nu se știe cu exactitate când vor începe lucrările de demolare, Nicușor Dan afirmând că mai sunt câteva criterii de îndeplinit până în acel punct.

Clotilde Armand îl susține pe Nicușor Dan în acest demers

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a adăugat un comentariu la postarea publicată de Nicușor Dan, prin care își arată sprijinul față de această decizie.

Citeste si: Nicuşor Dan, declarații despre prețurile reabilitărilor din Sectorul 5: Preţul reabilitării a 13 kilometri de reţea de termoficare în Ferentari a crescut cu 30 de milioane de lei

”Excelent. Și Primăria Sectorului 1 are toată deschiderea de a colabora”, a spus aceasta.

Nicușor Dan susține că lucrările de demolare vor fi suportate de municipalitate, urmând să fie recuperate de la proprietarul clădirii.  

”Scopul nostru este ca terenul pe care se află acum Cathedral Plaza să fie integrat armonios în peisajul urbanistic al Bucureştiului, iar pentru asta avem toată deschiderea de a colabora atât cu proprietarul, cât şi cu Primăria Sectorului 1”, a adăugat Nicușor Dan.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si