UPDATE: Marin Eugen Sabău a fost eutanasiat

Românul a fost eutanasiat în Spania, marți, în jurul prânzului. Odată cu moartea românului, dosarul penal va fi clasat, așa cum prevede legea din Spania. 

Rudele victimelor nu au fost de acord cu decizia luată de instanța spaniolă, considerând că Marin Eugen Sabău trebuie să stea în spatele gratiilor pentru faptele comise.

UPDATE: Rudele victimelor vor să dea în judecată statul spaniol

Mai mult decât atât, rudele îndurerate ale victimelor lui Eugen Sabău nu vor să se oprească aici. Sunt dispuși să dea în judecată statul spaniol la CEDO pentru că nu le-a fost asigurat dreptul la justiție. Totodată, victimele cer daune de 60.000 de euro.

UPDATE: IPS Teodosie: „Este o laşitate, un păcat de moarte” 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

IPS Teodosie nu a fost de acord cu decizia românului care a cerut să fie eutanasiat. Înaltpreasfințitul spune că românul trebuia să își ispășească pedeapsa în spatele gratiilor. 

„Nu ar trebui să se producă această împiedicare a morţii.

Ar trebui dus să îşi ispăşească fapta pentru că eutanasierea la noi în ţară nu este admisă. Este o moarte asistată, sau unii iau medicamente ca să moară. Există o moarte voluntară prin anumite medicamente sau moarte asistată, cum este eutanasierea.

Este o laşitate, un păcat de moarte, pentru că, din punct de vedere al moralei creştine, nu îl găseşte decât această justificare a răului pe care şi-l asumă omul, un rău care nu se cade, care depersonalizează omul, care îl duce în acea direcţie a răului suprem.

Şi iată, el fuge de pedeapsă cu această formă de eutanasiere. Este foarte condamnabil, pentru că trebuia să ispăşească o pedeapsă, consider că justiţia nu şi-a făcut datoria aici.”  au fost declarațiile oferite de ÎPS Teodosie pe acest subiect.

ȘTIREA INIȚIALĂ

„Pistolarul din Tarragona” a fost ulterior grav rănit în schimbul de focuri cu polițiștii spanioli. În urma confruntării, Marin Eugen Sabău a rămas paraplegic. 

De pe patul de spital, cel supranumit „Pistolarul din Tarragona”  a cerut justiției spaniole să fie ucis. 

Ultima dorință a lui Marin Eugen Sabău, înainte de a fi eutanasiat

De pe patul de spital, românul le-a cerut judecătorilor să fie eliberat pentru 24 de ore, pentru a-și putea lua rămas bun de la familie. Cererea i-a fost însă respinsă de magistrați, aceștia considerând că bărbatul poate fi ajutat de rude să evadeze. Răspunsul judecătorilor a venit chiar cu o zi înainte ca Marin Eugen Sabău să fie eutanasiat.

Citeste si: VIDEO| Un român a terorizat un oraş din Spania. Bărbatul a împuşcat 4 persoane şi apoi s-a baricadat într-o fermă părăsită 

Filmul atacului

Bărbatul lucra ca agent de pază la o firmă de securitate din Tarragona. Acesta considera că firma trebuie să îi plătească o sumă de bani după ce fusese concediat.

Astfel au început amenințările românului, adresate fostului șef și altor colegi.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Pe data de 14 decembrie 2021, românul a intrat înarmat în clădirea fostei sale firme și l-a împușcat pe manager dar și pe alte două persoane, rănindu-i grav. În timp ce fugea de la locul faptei, atacatorul a împușcat un polițist și a trimis un mail foștilor săi colegi: „Sărbători fericite, nenorociților!”.

Citeste si: Vacanță cu final tragic pentru doi români aflați în Spania. S-au stins din viață pe plajă

Polițiștii spanioli i-au luat urma românului și în timpul urmăririi l-au împușcat în spate, românul ajungând astfel paraplegic.

Marți, 23 august, Marin Eugen Sabău va fi eutanasiat.

Citeste si: VIDEO- Incendiu puternic în Thassos. Mulți români se află pe această insulă grecească


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si