Inițiativa a apartținut ministrului PSD al Finanțelor publice, Adrian Câciu, care vorbea despre posibilitatea ca plafonul până la care pensionarii sunt scutiți de plata impozitului să fie crescut de la 2000 de lei la 3000 de lei. 

Guvernul a amânat majorarea pensiilor sub 3000 de lei

Guvernul a decis majorarea doar acelor pensii de peste 3000 de lei.

Ministrul Marius Budăi a făcut anunțul privitor la majorarea salariilor și a pensiilor fără ca ministrul să fi vorbit despre acest lucru înainte în coaliția de guvernare.

Citeste si: VIDEO| Nicolae Ciucă îi sfătuiește pe români să reducă consumul de energie electrică: „Să reducem risipa”

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: A fost declarată stare de urgență pe teritoriul SUA. Sunt așteptate "consecinţe cu potenţial mortal"- wowbiz.ro

„Analiza nu a fost numai pentru pragul de neimpozitare, ci pentru tot ceea ce înseamnă posibilitatea supraimpozitării a pensiilor aşa-zis speciale. Analiza este finalizată. Când coaliţia va considera că este oportun să discutăm- şi probabil că în curând, pentru că vine şi jalonul din PNRR, vom avea această discuţie”, a declarat Adrian Câciu.

Marcel Ciolacu a vorbit, vineri, despre majorarea pensiilor

”Marius Budăi a spus exact proiectul PSD.

E normal pentru că cu acel proiect mergem în coaliţie. Ieri am lămurit şi eu şi premierul, că nu am anunţat nici eu nici premierul o cifră clară. Ce am anunţat împreună este o necesitate ca pensiile să fie crescute, fiindcă trebuie intervenit în nivelul de trai al românului ca să trecem această perioadă.

Citeste si: Veste excelentă pentru firmele din România: vin 4 miliarde de euro de la Comisia Europeană

Haideţi să vedem de la Finanţe. Sunt veşti destul de bune. M-am uitat peste cifrele de finanţe şi la colectare. Repet. Au reuşit acolo ANAF şi ministrul de Finanţe să facă o echipă bună”, a declarat Marcel Ciolacu.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si