Dulceaţă de piersici. Iată cea mai gustoasă rețetă de dulceață de piersici pe care trebuie să o încercați acasă!

Ingrediente

1,5 kg de piersici;

1 kg de zahăr;

Zeama de la o lămâie și jumătate;

O jumătate de lămâie tăiată în felii subțiri

Mod de preparare

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Piersicile se spală, se șterg cu un șervețel de hârtie și se taie în felii subțiri, după car în cubulețe. Într-un vas mare și încăpător se pun fructele împreună cu zahărul, feliile și zeama de lămâie, se acoperă cu un capac și se lasă totul pentru câteva ore, minim 2 ore. În acest timp, piersicile își lasă zeama delicioasă.

Citeste si: Beneficiile și contradicțiile gutuilor: Ce vitamine au și cine nu ar trebui să le consume?

După acest timp, vasul cu fructe se pune la fiert, la foc mediu, pentru aproximativ o oră, timp în care se amestecă regulat, odată ce dulceața începe să fiarbă. După o oră, dulceața de piersici se ia de pe foc și se acoperă cu un prosop de bucătărie umed, dar bine stors, și se lasă să se răcească pentru aproximativ o oră.

În acest timp, siropul dulce prinde culoare, iar fructele absorb siropul și se confiază.

Citeste si: Reţeta 100% românească de zacuscă pentru iarnă

Vasul cu dulceață se pune din nou la fiert pentru aproximativ 15 minute din momentul fierberii, timp în care se amestecă în continuu. Dulceața de piersici este gata. Se lasă să se răcească, după care se trasnferă în borcane curate și sterilizate și se mută în cămară.


Citeste si: Cum se face dulceaţa de gutui? Rețetă tradițională

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si