Statele Unite transmit Rusiei că vor răspunde decisiv împotriva oricărei utilizări a armelor nucleare împotriva Ucrainei, relatează Reuters.

Citeste si: Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă balistică

Președintele rus Vladimir Putin a făcut miercuri o amenințare voalată cu privire la utilizarea armelor nucleare, în discursul prin care a anunțat mobilizarea rezerviștilor în urma câștigurilor ucrainene din teren.

SUA încercă să evite un război nuclear

Secretarul de stat Antony Blinken, într-un interviu difuzat duminică, a confirmat că Statele Unite au trimis avertismente private Rusiei pentru a evita războiul nuclear.

„Am fost foarte clari cu rușii în public, la fel ca și în privat, să oprim discuțiile libere despre armele nucleare”, a declarat Antony Blinken pentru programul CBS News „60 Minutes” din New York, în marginea Adunării Generale a ONU.

Citeste si: Alegeri Italia. Partidul de extremă dreaptă "Fraţii Italiei", pe primul loc în scrutin. Giorgia Meloni cere să fie prim-ministru

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

SUA au transmis Moscovei explicit că se va confrunta cu "consecinţe catastrofale", a declarat duminică și Jake Sullivan, consilier pentru securitate naţională al Casei Albe.â

razboi rusia ucraina

Rusia, noi amenințări împotriva Ucrainei

[Sursa foto: Twitter]

"Dacă Rusia depăşeşte limita, vor exista consecinţe catastrofale pentru Rusia", a declarat Sullivan în cadrul emisiunii "Meet the Press" al NBC.

Citeste si: Vladimir Putin l-a desemnat pe „Măcelarul de la Mariupol” să rezolve războiul din Ucraina

Sullivan nu a descris natura răspunsului planificat al SUA în comentariile sale de duminică, dar a precizat că SUA au explicat în privat "în mod clar în detaliu exact ce ar însemna acest lucru".

Oficialul american a spus că SUA au fost în contact direct frecvent cu Rusia, inclusiv în ultimele zile pentru a discuta situaţia din Ucraina şi acţiunile şi ameninţările lui Putin.

Amenințările nucleare ale lui Vladimir Putin

După regresele suferite pe câmpul de luptă, Putin mobilizează 300.000 de militari, ameninţând în acelaşi timp să folosească "toate mijloacele disponibile" pentru a proteja Rusia.

"Nu este o bluff", a spus Putin, în ceea ce lumea a perceput o ameninţare cu utilizarea armelor nucleare.

Citeste si: Război Rusia-Ucraina, șapte luni de la începutul invaziei. Trupele ucrainene eliberează noi teritorii. Zelenski: "Fugiți de mobilizarea rusă!"

"Putin rămâne hotărât să elimine poporul ucrainean, despre care nu crede că are dreptul să existe. Aşa că va continua să încerce şi noi trebuie să continuăm să venim cu arme, muniţie, informaţii şi tot sprijinul pe care îl putem furniza", a mai spus Jake Sullivan.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si