Şeful administraţiei separatiste proruse din regiunea Doneţk din estul Ucrainei a anunţat vineri că oraşul Liman, aflat în mâinile ruşilor, este "semi-încercuit" de armata ucraineană şi că veştile de pe front sunt "îngrijorătoare", informează Reuters.

Într-un mesaj postat pe Telegram, Denis Puşilin, şeful administraţiei separatiste a autoproclamatei Republici Populare Doneţk, a informat că satele Iampil şi Drobişeve de lângă Liman "nu mai sunt controlate de noi".

Lupte sângeroase în orașul Liman

Liman, care înainte de război a avut o populaţie de circa 20.000 de locuitori, a fost capturat de forţele ruse în luna mai, după o bătălie prelungită.

Oraşul a fost scena unor noi lupte de când forţele ucrainene le-a învins pe cele ruse în apropiere de regiunea Harkov, în timpul unei contraofensive declanşate luna aceasta.

Citeste si: Vladimir Putin anunță anexarea la Rusia a patru regiuni din Ucraina. "Ne vom apăra pământul cu tot ce avem"- LIVE TEXT

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Liman se află la nord-est de principalele două bastioane ale armatei ucrainene din Doneţk- Sloviansk şi Kramatorsk- şi la sud-est de Izium, în regiunea Harkov.

În timp ce preşedintele rus Vladimir Putin intenţionează să anexeze oficial vineri regiunea Doneţk, Puşilin a spus că "armata ucraineană încearcă cu toate mijloacele să umbrească acest eveniment istoric pentru noi".

Citeste si: Zelenski a anunțat că viața normală va reveni în Ucraina: ”Rusia nu va obţine un nou teritoriu al Ucrainei”

Vladimir Putin semnează vineri tratatele privind anexarea la Rusia a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie după ce separatiştii proruşi din aceste regiuni au organizat aşa-zise referendumuri în zonele ocupate militar din Ucraina. 

Citeste si: Moment crucial în războiul Rusia-Ucraina. Zelenski convoacă CSAT în ziua în care Putin anexează cu forța patru regiuni din Ucraina


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si