Prima dată, Ziua Națională a Germaniei a fost sărbătorită imediat după unire, la 3 octombrie 1990.

Pe 3 octombrie este Ziua Națională a Germaniei

În fiecare an, la data de 3 octombrie este celebrată, la nivel mondial, Ziua Unității Germane, fiind sărbătoarea națională a Republicii Federale Germania, care a fost adoptată după reunificarea politică, legislativă, teritorială și administrativă a Germaniei.

S-a petrecut integral la 3 octombrie 1990.

Prima dată, această zi importantă a fost celebrată imediat după unire, la 3 octombrie 1990. La aceatsă dată, republica federală, sau Germania de Vest, şi cea democrată, de Est, se reunificau.

După cel de-al Doilea Război Mondial, Germania a fost împărţită în 4 zone de ocupaţie. Cele americană, britanică şi franceză au fost unite în 1949, formând RFG, iar zona sovietică a devenit RDG.

Citeste si: Ziua Educației 2022: Elevii nu merg la școală pe 5 octombrie! Decizie oficială

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

3 octombrie - Ziua Națională a Germaniei. Ce semnificație are această zi

3 octombrie - Ziua Națională a Germaniei. Ce semnificație are această zi

Mai mult, înaintea reunificării celor două Germanii, în Germania de Vest Ziua Unității Germane fusese sărbătorită în ziua de 17 iunie, ca un omagiu adus zilei revoltei muncitorilor est-germani din 1953. Această revoltă a fost înăbușită cu ajutor sovietic.

Cum sărbătoresc nemții Ziua Națională?

Cetățenii Germaniei sărbătoresc această zi cu un festival, în jurul Brandenburg Gate și "Straße des 17. Juni". Acest festival destinat Zilei Naționale durează 3 zile și găzduiește scene cu muzică live, stand-uri cu bere, mâncare sau dulciuri.

Citeste si: Cinci orașe mari recucerite de ucraineni după ce au fost ocupate de armata rusă. Lîman și Izium printre ele

3 octombrie - Ziua Națională a Germaniei. Ce semnificație are această zi

3 octombrie - Ziua Națională a Germaniei. Ce semnificație are această zi

[Sursa foto: PixaBay]

Programul festivalului include activități de familie, cum ar fi diverse jocuri, parc de distracții, o roată imensă care oferă priveliști încântătoare a Tiergarten, karaoke, teatru stradal și altele, menite să țină întreaga familie, „ocupată”.

Citeste si: Putin ar putea să folosească armele nucleare. Oficial american: „A scăpat complet de sub control”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si