Potrivit autorităților indoneze, atacatorul sinucigaş face parte din gruparea Jamaah Ansharut Daulah şi a fost încarcerat anterior pentru acuzaţii de terorism.

Bărbatul era iritat de noul cod penal

Kamikaze se numea Agus Sujatno şi a fost eliberat la sfârşitul anului 2021, iar anchetatorii au găsit la locul crimei zeci de manifeste de protest faţă de noul cod penal al ţării, unul destul de controversat.

Citește și: Accident feroviar în Spania, 155 de victime

Şeful poliţiei din Java de Vest declarase anterior, potrivit Metro TV, că autorităţile au găsit la faţa locului o motocicletă albastră, despre care se crede că a fost folosită de atacator. Ataşat de motocicletă era un bilet cu un mesaj care legat de noul cod penal, descris ca fiind "un produs contrar credinţei".

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În timp ce toată atenţia se concentrează asupra unora dintre aceste prevederi bazate pe sharia din codul penal şi asupra modului în care acest lucru este un indiciu al răspândirii islamului conservator în Indonezia, există, de asemenea, schimbări în codul penal pe care adepţii liniei dure nu le-ar susţine”, a declarat Todd Elliott, analist senior de securitate la Concord Consulting din Jakarta.

Membrii JAD sunt cei care au comis o serie de atentate sinucigaşe cu bombă în biserici din oraşul Surabaya în 2018.

Citește și: Un turist s-a arătat impresionat de camera închiriată în Cluj. Ce a găsit bărbatul la cazare

În 2021, un cuplu de tineri căsătoriţi, membri JAD, a comis un atac sinucigaş cu bombă la o catedrală din Makassar, omorându-se doar pe ei înşişi.

 

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si