Un soldat a supraviețuit în mod miraculos după ce a rămas cu o grenadă activă înfiptă în piept. Bărbatul a avut nevoie de o intervenție chirurgicală de urgență pentru a îndepărta bomba, cu toate că aceasta ar fi putut exploda în orice moment.

Citește și: Caz șocant în Marea Britanie! O tânără mămică a fost găsită moartă în casă chiar înainte de ziua ei

Armata ucraineană a adus un omagiu unuia dintre cei mai experimentați chirurgi ai săi prin intermediul unei postări pe rețelele de socializare. Este vorba despre generalul-maior Andriy Verba, cel care a efectuat operația.

Chirurgul a fost fotografiat ținând în mână bomba 

Materialul exploziv este cunoscut sub numele de grenadă VOG, un proiectil conceput pentru a fi tras dintr-un lansator de grenade. Bomba a rămas înfiptă în trunchiul unui soldat ucrainean, care a fost trimis în continuare la reabilitare și recuperare după o operație reușită.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citește și: A murit Pavel Kamnev, „creierul” rachetelor Kalibr, cu care Rusia a amenințat să distrugă România

Medicul chirurg a fost nevoit să efectueze procedura fără a utiliza electrocoagularea. Această procedură constă în folosirea unui curent electric pentru a distruge țesuturile anormale și a controla sângerarea. Nu s-a apelat la această etodă de teamă că ar putea detona grenada.

Vladimir Putin face o mutare-surpriză în războiul din Ucraina

Vladimir Putin face o mutare-surpriză în războiul din Ucraina. Liderul de la Kremlin l-a numit pe controversatul general-colonel Alexander Lapin ca noul șef al Statului major principal al forțelor terestre ale Rusiei, potrivit BBC News.

Informația a fost prezentată marți de agenția rusă de presă  TASS, care citează o sursă familiară cu situația.

Citește și: La nici câteva zile după moartea predecesorului său, Papa Benedict, Papa Francisc este obligat să demisioneze

Alexander Lapin afost anterior comandantul Districtului Militar Centru al forțelor armate ruse.

El a fost criticat în termeni duri anul trecut de către unii dintre aliații apropiați ai lui Putin, ca urmare a pierderii orașului Lîman la doar o zi după ce președintele rus a proclamat anexarea teritoriilor ucrainene ocupate.

Citește și: Volodimir Zelenski: Se duc lupte violente în Soledar, lângă Bahmut. "Totul este distrus, aproape că nu mai există viaţă"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si