Calcul pensii 2023. Formula de calcul pentru pensii va fi schimbată în 2023. Toate pensiile ar putea fi recalculate pentru a dispărea toate inechitățile prezente acum în sistemul de pensii.

Calcul pensii 2023.

Calcul pensii 2023. Se schimbă formula de calcul!

[Sursa foto: PixaBay]

Pensii 2023. Cum ar putea arăta formula de calcul?

Ministrul Muncii, Marius Budăi a vorbit despre modificarea formulei de calcul pentru pensii. Acesta a precizat că formula se va face în baza legii 127.

Citește și: Cât oprește statul din salariul brut, în fiecare lună. Pentru fiecare 3000 primiți de un salariat, statul încasează 45%

„Vorbim de pensiile din sistemul public, în momentul în care introducem formula de calcul, pentru că noi am scris foarte clar în programul de guvernare, de când am intrat în noiembrie, că plecăm de la analiza legii 127. Pensiile în România ar fi fost recalculate și deja rezolvate dacă cineva la un moment dat nu punea legea pensiilor în paranteze, așa cum a pus și legea salarizării”, a spus ministrul Marius Budăi la Digi24.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Calcul pensii 2023.

Calcul pensii 2023. Se schimbă formula de calcul!

[Sursa foto: PixaBay]

Cum se va aplica noua formulă de calcul pentru pensii în 2023?

Ministrul Muncii, Marius Budăi a precizat că prin noua formulă de calcul vor fi eliminate toate inechitățile din sistemul de pensii care s-au produs în urma intervențiilor asupra actelor normative de bază ale legii 127/2019 privind sistemul public de pensii. 

„Noi de-a lungul timpului am avut în legea 127, trei acte normative de bază, toate care au prevăzut pensii, că au fost trei a fost bine, dar au intervenit multiple și au făcut să crească inechitățile.

Unele din ele vin din intervenția de la aceste acte, al doilea lucru ieșirea în date diferite la pensie în urma acelor intervenții a adus o altă inechitate în ceea ce privește stagiile de cotizare între femei si bărbați”, a spus ministrul Muncii.

Citește și: Vârstă de pensionare bărbați 2023. Când se iese la pensie?

Noua formulă de calcul a pensiilor se va aplica gradual și va avea o însemnătate importantă și un impact pentru sistemul de pensii din România.

„Formula este una bună, dar avem niște lucruri de îndreptat. Am descoperit câteva aspecte și le vom îndrepta, nu pot să pun mana și să spun că e mare, toate aduc frustrare, pentru că regula de contributivitate spune așa, la contribuții egale, pensii egale”, a mai spus Marius Budăi.

Citește și: Vârstă de pensionare femei 2023. Când se iese la pensie?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si