Corpul fără viață al Marinei Yankina, în vârstă de 58 de ani, a fost găsit miercuri dimineață pe asfalt, pe strada Zamshina, cartierul Kalininsky din Sankt Petersburg, potrivit Evening Standard.

Citește și: Un general rus s-a sinucis după ce a fost concediat de Putin. Ce lucru oribil a făcut înainte de asta

Marina Yankina conducea Departamentul de sprijin financiar al Ministerului rus al Apărării din districtul militar de vest din Sankt Petersburg.

Marina Yankina

Marina Yankina, moarte suspectă în Rusia

[Sursa foto: Twitter]

Districtul Militar de Vest este unul dintre cele cinci districte militare ale Forțelor Armate Ruse. Poliția rusă i-a găsit cadavrul sub ferestrele unei clădiri turn.

Potrivit unor informații preliminare, ea nu locuia în clădirea din care a căzut, iar autoritățile ruse nu au exclus ca femeia să-și fi luat viața.

Cine era Marina Yankina

Marina Yankina  era șefa departamentului de provizioane financiare pentru Districtul Militar de Vest, districtul militar acuzat de cele mai grave pierderi ale Kremlinului în Ucraina.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citește și: Liderul cecen Ramzan Kadîrov susține că are arma cu care s-a sinucis Hitler. "Iat-o! E încărcată" VIDEO

Marina Yankina este cea mai recentă dintr-o listă tot mai mare de oficiali ai armatei ruse, figuri din industria apărării, critici de război și directori de gaze și petrol care au murit brusc și misterios de la începutul invaziei la scară largă de anul trecut.

 

Marina Yankina, ascensiune rapidă în Ministerul Apărării rus

Rapoartele inițiale sugerează că femeia nu locuia în clădirea din care a căzut. Lucrurile ei personale au fost găsite la etajul 16 al clădirii și se crede că a căzut de aici.

Yankina ar fi fost apropiată de Mihail Mokretsov, fost șef de stat major al Ministerului Apărării și ministru adjunct al apărării de la Moscova.

Marina Yankina a ocupat anterior funcția de director al Serviciului Federal de Impozite din 2007 și 2010, iar mai târziu a fost un înalt funcționar la Sankt Petersburg.

Citește și: O jurnalistă din Rusia a primit șase ani de închisoare. Motivul este halucinant

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Surse citate de presa rusă independentă, susțin că Yankina a căzut de pe balconul casei fostului ei soț.
„Cu puțin timp înainte de cădere, angajata din sectorul financiar al Districtului Militar de Vest l-a sunat pe fostul ei soț”, a spus presa citată de News.com.au.

„La câteva minute după apel, a fost găsită moartă. Motivele continuă să fie clarificate – conform ultimelor date, femeia avea probleme de sănătate.”

Nu a existat nicio confirmare independentă a acestei versiuni a morții ei.

„Cariera ei se dezvoltase rapid”, a declarat publicația rusă. În cinci ani, Marina Yankina a ajuns de la un angajat obișnuit la șef al întregului departament.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si