Cinci copii sirieni și părinții lor au murit, vineri 17 februarie, într-un incendiu care a mistuit o casă în centrul Turciei, după ce s-au mutat acolo fugind din zona sudică afectată de seismul din 6 februarie.

Familia de 7 persoane supraviețuise cutremurului de săptămâna trecută, dar casa în care locuiseră a fost pusă la pământ.

Citește și: Un nou cutremur a fost înregistrat în Turcia și a fost resimțit și în alte țări

Familia plecase în regiunea Konya, fugind din cartierul Nugagi din Gaziantep, după ce orașul din sudul Turciei a fost grav avariat de cutremurul din 6 februarie care a lovit Turcia și Siria, potrivit The National.

Tragedie pentru o familie de refugiați sirieni

O familie întreagă a sfârșit tragic în urma incendiului de vineri, arată sursa citată.

Munir, 45 de ani, și Meryem, 43 de ani, și copiii lor, Viam, 13 ani, Riham, 13 ani, Seyma, 8 ani, Saddam, șase ani, și Yusuf, patru ani, s-au mutat cu rude în Konya, a informat agenția de presă de stat Anadolu, fără să dea informații despre numele lor de familie.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: A fost declarată stare de urgență pe teritoriul SUA. Sunt așteptate "consecinţe cu potenţial mortal"- wowbiz.ro

Citește și: „Oracolul” cutremurelor, predicție despre România

„Am văzut incendiul, dar nu am putut interveni. O fată a fost salvată de la fereastră”, a spus locuitorul Muhsin Cakir pentru Anadolu.

Incendiu masiv în orașul Konya 

[Sursa foto: Twitter]

Potrivit presei locale, clădirea era o casă cu un singur etaj, în care locuiau 14 persoane.

„Șapte persoane au supraviețuit incendiului și au fost duse la spital, iar șapte persoane au murit”, a declarat procuratura turcă.

O anchetă continuă de către un procuror-șef adjunct și doi procurori.

Turcia găzduiește aproape patru milioane de refugiați sirieni. Mulți dintre ei locuiesc în regiunile de sud-est devastate de dezastrul de săptămâna trecută, care a luat viețile a peste 38.000 de oameni în Turcia și aproape 3.700 în Siria, potrivit cifrelor oficiale.

Nu există o cifră oficială pentru numărul de persoane strămutate în partea de sud a Turciei, regiune sinistrată după cutremur, care găzduiește aproximativ 14 milioane de oameni.

La aproape două săptămâni de la cutremur, mulți oameni încă dorm în corturi, fabrici, vagoane și sere.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si