Floriile 2023. Duminica de Florii și Paștele Catolic 2023 au loc cu o săptămână mai devreme față de Floriile și Paștele ortodox ce se mănâncă în această zi, dar și care este alimentul nelipsit de pe masa românilor!

Ce se mănâncă în această zi?

În afară de cunoscutele obiceiuri de Florii, există și tradiții culinare în ultima duminică dinainte de Paști. 

Sărbătoarea Floriilor este cea de-a doua zi din Postul Paștelui cu  dezlegare la pește. Prima sărbătoare din Postul Mare în care creștinii au putut mânca pește.

Astfel, după aproape 40 de zile de post, te poţi delecta cu mai multe mâncăruri delicioase pe bază de peşte.

Citește și: Sâmbăta lui Lazăr 2023. Ultima zi înainte de Paște când se pot face parastase

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Antreuri, preparate la grătar sau salate, o selecție de reţete inedite din care să-ţi alegi preparatul favorit, pe să-l savurezi alături de familie la masa de Florii.

În popor se spune că cine mănâncă pește de Florii va avea puteri tămăduitoare, se va lecui de orice boală și va avea noroc tot anul.

Rețete cu pește 

File de pește în sos picant cu legume

Ingrediente:

  • 2-4 fileuri de peste fara oase de gen -must sau alt peste de rau
  • 1-2 ardei grasi taiati cuburi
  • 1ardei iute curatat de samburi si taiat marunt
  • 1ceapa mare taiata cuburi
  • 4-5 rosii taiate cuburi
  • sau o cutie de 400 gr de rosii cuburi
  • 2 linguri bulion
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1-2 foi de dafin,3-4 boabe enibahar

Mod de preparare:

Într-o tigaie se pun 2 linguri de ulei la încălzit. Se prăjesc ceapa și ardeii. Treptat se călesc celelalte legume. Se adaugă 2-3 pahare de apă și se pun mirodeniile. Se lasă să fiarbă cel puțin 15 minute.

Peștele se spală și se condimentează cu sare și piper. Ulterior se adaugă peste legume. Se adaugă roșii, bulion și se lasă încă 15 minute până când sosul scade și este mai concentrat. Se lasă la răcit sau se mănâncă a doua zi cu o felie de pâine proaspătă. Poftă bună!

Citește și: Vacanță Paște 2023. Câte zile libere vor avea românii în minivacanța de sărbători?

Păstrav la tigaie

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Ingrediente:

  • 2 păstrăvi medii
  • 6-7 linguri de ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Primul pas este acela de a spăla bine păstrăvii întregi și de a-i usca cu șervețele de bucătărie. Aceștia trebuie dați prin sare și piper și se lasă 15-20 de minute. În acest timp se prepară garnitura și sosul de mujdei.

Se încinge uleiul în tigaie și se pune la prăjit păstrăvul, la foc mediu. Se servește alături de mămăligă. Poftă bună!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si