Cifrele oferite de o serie de studii dovedesc faptul că rata de succes a angajărilor este de 3 ori mai mare pentru firmele care apelează la un Assessment centre precum la Brightway. Este vorba despre unul dintre cele mai bune instrumente folosite în mediul de business actual pentru a analiza abilitatea candidaților sau a angajaților de a face față cerințelor jobului pentru care au aplicat sau în care urmează să fie promovați. 

În ce constă ajutorul oferit de un Assessment centre?

Un centru de evaluare se adresează organizațiilor care doresc să aducă în echipă oameni noi sau să îi promoveze pe cei deja existenți, bazându-și decizia pe o evaluare completă a competențelor și posibilităților de evoluție. 

În procesul de recrutare, un Assessment centre este folosit ca instrument de evaluare a abilităților, comportamentului și trăsăturilor de personalitate ale candidaților. De asemenea, specialiștii estimează potențialul de management al celor propuși pentru promovare. În plus, centrul identifică cu succes și nevoile de training ale personalului existent, pentru îmbunătățirea performanței în jobul ocupat în prezent. 

Citește și: Jobul ideal, de luni până joi

Întregul proces se desfășoară în condiții standardizate și îi plasează pe participanți într-o serie de exerciții individuale și de grup, menite să reproducă întocmai condițiile existente în mediul de afaceri actual.

În acest scop, se lucrează cu teste psihologice, jocuri de rol, dezbateri, activități de comunicare interpersonală sau simularea unor situații reale de criză ori în care sunt testate creativitatea și comportamentul în condiții de stres. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Firmele care apelează la un Assessment centre au o rată de succes a angajărilor de 3 ori mai mare!

Firmele care apelează la un Assessment centre au o rată de succes a angajărilor de 3 ori mai mare!

Rezultate concrete obținute datorită apelării la un Assessment centre

Conform studiilor realizate în cele mai performante medii economice din lume, rata de succes a angajărilor efectuate printr-un centru de evaluare este de 65%, în timp ce interviul clasic permite selectarea personalului potrivit într-un procent de trei ori și jumătate mai mic, și anume de numai 19%.

Implementarea unui sistem de recrutare clar și eficient crește semnificativ rata candidaților potriviți pentru cerințele jobului și, astfel, este mult redus timpul în care un profesionist devine productiv pentru companie. 

Un alt efect pozitiv constă în îmbunătățirea ratei de retenție. O cunoaștere exactă a motivațiilor încă de pe durata desfășurării procesului de recrutare și apoi respectarea acestor motivații crește gradul de mulțumire și fidelitatea oamenilor față de organizația în care lucrează. 

Pentru profesioniștii care trec prin acest proces, un Assessment centre reprezintă totodată o componentă de autocunoaștere și de dezvoltare personală. Angajații înșiși înțeleg mai bine rolul pe care sunt capabili să îl îndeplinească în activitatea complexă a companiei și, pornind de aici, își asumă responsabilități în deplină cunoștință de cauză. 

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Hatz Pizza, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Desemnarea oamenilor potriviți în fiecare post contribuie în mod decisiv la diminuarea stresului, a conflictelor de muncă și la sporirea eficienței în comunicare. 

Un Assessment centre reprezintă cea mai bună modalitate de a efectua angajări, promovări și de a-ți ajuta angajații să se perfecționeze. Profită de această soluție care și-a dovedit succesul în activitatea celor mai mari companii din lume!

Citește și: VIDEO- Aplicația ChatGPT ne fură joburile

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si