Vanilla, o femelă cimpanzeu în vârstă de 28 de ani, nu ieșise niciodată în afara unei cuști sau a unei incinte. Ea este unul dintre cimpanzeii supraviețuitori de la Laboratorul pentru Medicină și Chirurgie Experimentală la Primate (LEMSIP) din New York care și-a găsit acum o nouă casă, relatează  BBC.

Cimpanzeul a fost închis într-un refugiu care a dat faliment

Vanilla și sora ei, Shake, au acum un nou cămin pe o insulă gestionată de Save the Chimps din Fort Pierce, Florida.

Citește și: Misiune încheiată cu succes! Un vițel a fost salvat de pompieri dintr-o râpă de zece metri

Înregistrarea video surprinde momentul în care Vanilla a ieșit din cușcă după ce a ajuns la sanctuarul Save the Chimps.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

Vanilla a trăit în laborator – care s-a închis în 1997 – până la vârsta de 2 ani.

Ea a făcut apoi parte dintr-un grup transferat în California, unde a fost închisă într-o incintă mai mare într-un refugiu care a dat faliment în 2019. Anul trecut, sanctuarul pentru cimpanzei a decis să o ducă pe ea și grupul ei în locația de 150 de acri din Sunshine State.

Citește și: Țara în care s-a deschis primul cinematograf unde poți să mergi cu animalul de companie la film

Noul ei refugiu găzduiește 226 de cimpanzei proveniți din laboratoare, din industria de divertisment, din comerțul cu animale de companie exotice și din grădini zoologice, potrivit organizației, iar mulți dintre ei au îndurat anterior izolarea și nu au interacționat niciodată cu alți cimpanzei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si