Un nou atac cu rachete a avut loc în Ucraina, asupra unor restaurante din Kramatorsk. Cel puțin trei persoane au fost ucise și 22 de persoane au fost rănite, potrivit oficialilor ucraineni.

Atac cu rachete în Kramatorsk, Ucraina, soldat cu morți și răniți

Atacul a avut loc chiar în timpul discursului președintelui Zelenski, când a declarat că contraofensiva Ucrainei avansează pe toate fronturile, potrivit Mediafax.

„Cu doar o jumătate de oră în urmă, două rachete au lovit orașul Kramatorsk”, a declarat Pavlo Kyrylenko la televiziunea ucraineană marți seară.

Citește și: VIDEO- “Rusia rămâne o amenințare imediată la adresa securității euroatlantice”, a declarat Klaus Iohanis la summit-ul NATO

„Acum lucrăm în oraș pentru a stabili numărul de răniți și, eventual, de morți. Acesta este centrul orașului. Acestea erau locuri de alimentație publică aglomerate de civili”.

Citește și: Jens Stoltenberg ar urma să rămână la conducerea NATO încă un an. Care a fost anunțul Alianței

Potrivit consiliului municipal din Kramatorsk, rușii au vizat și un sat din apropiere.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citește și: Putin acuză Occidentul după rebeliunea lui Prigojin. "Vor ca rușii să se ucidă între ei"

„Au lovit un restaurant, operațiunile de căutare și salvare sunt în curs de desfășurare”, a mai transmis consiliul pe Telegram.

Rusia rămâne o amenințare imediată la adresa securității euroatlantice”, a declarat Klaus Iohanis la summit-ul NATO

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut marți, 27 iunie 2023, la Haga, în regatul Țărilor de Jos, o conferință de presă comună cu mai mulți lideri NATO.

Șeful statului român a declarat, între altele, că Rusia rămâne o amenințare imediată la adresa securității euroatlantice și că speră că la summit-ul de la Vilnius se vor găsi soluții pentru a ajuta Republica Moldova să își crească reziliența în fața pericolului rusesc.

Klaus Iohannis  a susținut  conferința de presă  la finalul reuniunii în format restrâns, dedicate pregătirii Summitului NATO de la Vilnius.

Klaus Iohannis, mesaj ferm de la Haga.  Summit-ul NATO de la Vilnius  va avea loc în zilele de 11-12 iulie.

Citește și:  Putin acuză Occidentul după rebeliunea lui Prigojin. "Vor ca rușii să se ucidă între ei"

Ceilalți lideri NATO care au vorbit alături de  Klaus Iohannis  au fost Prim-ministrul Regatului Țărilor de Jos, Mark Rutte, Președintele Republicii Lituania, Gitanas Nausėda, Președintele Republicii Polone, Andrzej Duda, Prim-ministrul Republicii Albania, Edi Rama, Prim-ministrul Regatului Belgiei, Alexander De Croo, Prim-ministrul Regatului Norvegiei, Jonas Gahr Støre, precum și cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg.

Iohannis: Rusia va continua să fie ameninţarea cea mai directă 

Rusia este şi va continua să fie ameninţarea imediată şi cea mai directă la adresa securităţii euroatlantice, a afirmat, marţi, preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul conferinţei comune de presă.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

"Rusia este şi va continua să fie ameninţarea imediată şi cea mai directă la adresa securităţii euroatlantice. Prin urmare, trebuie să fim capabili şi pregătiţi pentru a ne consolida şi mai mult postura şi să continuăm să asigurăm sprijinul necesar pentru Ucraina şi pentru partenerii noştri cei mai vulnerabili, în special Republica Moldova", a declarat preşedintele Iohannis în cadrul unei conferinţe de presă comune cu şefii de stat, premierii şi secretarul general al Alianţei.

Klaus Iohannis  a subliniat că "Alianţa are nevoie de o postură puternică, pe termen lung, o veritabilă apărare înaintată, capabilă să răspundă tuturor ameninţărilor".

Citeste si:  „Se auzeau strigăte de durere de la ei, din curte”. Cei doi polițiști, care și-au pierdut viața în accidentul din Cluj, au fost găsiți de fratele tinerei- kanald.ro

Citeste si:  Greșeala fatală, care le-a dus sfârșitul celor doi soți morți în accidentul din Cluj. Ana și Lucas ar fi putut scăpa cu viață. Ce apel au primit înainte de tragedie- wowbiz.ro

"Dată fiind poziţionarea noastră strategică, România este interesată în mod deosebit de consolidarea suplimentară a Flancului Estic, printr-o abordare coerentă şi unitară. Aceasta înseamnă asigurarea forţelor, structurilor, capabilităţilor şi echipamentelor necesare, precum şi aranjamentele adecvate de comandă şi control", a mai spus preşedintele  Klaus Iohannis


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si