Fostul atacant englez Trevor Francis și primul jucător britanic transferat pentru mai mult de un milion de lire sterline, a încetat din viață, în cursul zilei de luni, la vârsta de 69 de ani.

Trevor Francis a încetat luni din viață, pe 24 iulie 2023. Fostul atacant a murit în Spania, în urma unui atac de cord, a anunțat familia sa.

Citește și: Gestul uimitor făcut de Messi la Inter Miami. Gol magnific în primul meci în SUA

Trevor Francis, „O adevărată legendă”

„Nottingham Forest este profund întristată să afle de decesul lui Trevor Francis, de două ori câștigător al Cupei Campionilor Europeni. O adevărată legendă Forest ca nu va fi niciodată uitat”, a scris Forest pe Twitter după decesul campionului.

„Suntem profund întristați de această veste. A marcat 12 goluri, inclusiv două la Campionatul Mondial din 1982, pentru Three Lions între 1977 și 1986. Toate gândurile noastre se îndreaptăcătre familia, prietenii și fostele sale cluburi”, a scris Federația Engleză de Fotbal pe Twitter.

Trevor Francis a murit. Marele fotbalist a încetat din viață la 69 de ani

Trevor Francis a murit. Marele fotbalist a încetat din viață la 69 de ani

[Sursa foto: SkySports]

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Trevor Francis s-a remarcat în culorile clubului Nottingham Forest, cu care a câştigat două Cupe ale Campionilor Europeni.

Trevor Francis a debutat pentru Birmingham în 1970, pe când avea doar 16 ani. În anul 1971 a devenit cel mai tânăr jucător care a marcat de patru ori într-un meci în istoria Football League, într-o victorie cu 4-0 împotriva lui Bolton.

De-a lungul carierei sale, Trevor Francis a jucat pentru Birmingham City, Detroit Express, Nottingham Forest, Manchester City, Sampdoria, Atalanta, Glasgow Rangers, QP Rangers, Wollongong City şi Sheffield United.

Francis a disputat 52 de meciuri pentru Anglia, marcând de 12 ori. A evoluat la Cupa Mondială din 1982.

Citește și: Doliu în lumea muzicii. Legendarul cântăreț american, Tony Bennett, a decedat la vârsta de 96 de ani

A câştigat de două ori Cupa Campionilor Europeni şi o Supercupă a Europei, cu Nottingham Forest. Cu Sampdoria a cucerit Cupa Italiei, iar în Scoţia (cu Rangers) şi în Anglia (cu Sheffield Wednesday) a câştigat câte o Cupă a Ligii.

Trevor Francis a murit. Marele fotbalist a încetat din viață la 69 de ani

Trevor Francis a murit. Marele fotbalist a încetat din viață la 69 de ani

[Sursa foto: SkyNews]

În 1981, Trevor Francis a devenit primul jucător britanic pentru care se plătea o sumă mai mare de un milion de lire sterline. El a fost cumpărat atunci de Manchester City, care i-a plătit lui Nottingham Forest 1.200.000 de lire sterline.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si