Un nou atac rusesc la granița României: Dronele lui Vladimir Putin au atacat Portul Ismail, aflat la doar 15 km. de țara noastră.

Președintele României, Klaus Iohannis, a reacționat miercuri, 2 august, la atacul rusesc din portul Ismail. Șefului statului declară că atacul rușilor este ,,crimă de război'' și ”afectează capacitatea Ucrainei de a transfera produse alimentare către cei care au nevoie de ele în lume”.

Citește și: Reacția lui Klaus Iohannis în urma atacului rusesc la granița României: ,,Acestea sunt crime de război''

„Ca urmare a atacului, au izbucnit incendii în instalațiile portuare și în infrastructura industrială din regiune, iar un lift industrial pentru cereale a fost avariat”, a scris spus guvernatorului regional Oleh Kiper pe Telegram. Nu sunt raportate persoane rănite în urma evenimentului.

Atac rusesc la granița României: Dronele lui Putin au atacat Portul Ismail, aflat la doar 15 km de țara noastră

Atac rusesc la granița României: Dronele lui Putin au atacat Portul Ismail, aflat la doar 15 km de țara noastră

[Sursa foto: fotojet]

Potrivit canalelor ucrainene de monitorizare, cel mai probabil cinci „shaheed-uri” au zburat în direcția porturilor ucrainene de pe Dunăre Ismail și Reni

Rusia bombardează porturile ucrainene în fiecare noapte

După retragerea Rusiei de pe data de 17 iulie din „acordul privind exportul de cereale” pentru produsele agricole ucrainene pe cale maritimă, aceasta bombardează porturile ucrainene în fiecare noapte cu drone și rachete.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Atac rusesc la granița României: Dronele lui Putin au atacat Portul Ismail, aflat la doar 15 km de țara noastră

Atac rusesc la granița României: Dronele lui Putin au atacat Portul Ismail, aflat la doar 15 km de țara noastră

Potrivit lui Kiper, personalul serviciilor de urgență lucrează la locul cel mai recent care a fost atacat de către forțele rusești. Nu există informații cu privire la victime.

Citește și: "Moscova va folosi arma nucleară dacă atacurile asupra Rusiei continuă", spune Dmitri Medvedev

De asemenea, el a adăugat faptul că armata ucraineană va oferi informații suplimentare.

Nu sunt oferite detalii despre locația țintelor lovite fără o autorizație din partea conducerii militare.

Rusia a amenințat că va viza orice navă care se îndreaptă spre porturile ucrainene din Marea Neagră, după retragerea din acordul privind cerealele.

Așadar, ruta Dunării a crescut semnificativ ca alternativă.

Rusia a distrus infrastructura de depozitare a cerealelor din Reni, în luna iulie. De cealaltă parte a fluviului se află România, stat membru NATO.

Rusia a lansat 10 drone pe timpul nopții

Ucraina reprezintă unul dintre principalii exportatori de grâu și porumb. După ce Rusia s-a retras din acordul privind cerealele, prețul grâului a crescut pe piețele mondiale.

În prezent, există îngrijorări cu privire la securitatea alimentară globală, mai ales pentru națiunile africane și asiatice sărace. 

Mai mult decât atât, Rusia a lansat pe timpul nopții peste 10 drone împotriva capitalei ucrainene, potrivit oficialilor locali.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Hatz Pizza, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Proiectilele au fost distruse de sistemele antiaeriene. Mai multe clădiri nerezidențiale au fost avariate de căderile de resturi. Rusia nu a comentat public atacurile raportate.

Citește și: Un nou atac cu drone rusești a avut loc asupra Kievului. Care este prima reacție a primarului capitalei ucrainene

Fumul persistă în continuare în satul din apropiere de Portul Ismail. Atacul rușilor a creat panică printre localnici

UPDATE -  În satul de lângă portul Ismail, fumul persistă chiar și la 8-9 ore de la atacul rușilor! Localnicii spun că au auzit bubuituri timp de 3-4 ore azi-noapte, până la ora 4 dimineața.

Oamenii din sat nu au de gând să renunțe la munca lor de-o viață pentru că, spun ei, acolo s-au născut și au crescut. În plus, ei speră să se liniștească situația și totul să revină la normal, potrivit antena3.ro

„Panica a fost foarte mare în rândul localnicilor. Distanța era mica și toți se gândeau ca drona ar putea cădea pe locuințe. E o stare tensionată, de frică", a declarat primarul satului, Tudor Cernega.

El estimează că localnicii din Ceatalchioi s-au aflat la aproximativ 400 de metri de exploziile puternice.

Ministerul român al Apărării a dat asigurări că teritoriul României n-a fost afectat de atacul cu drone. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si