Un răsfăț din cea mai fină ciocolată belgiană, pentru patru praline, pofticioșii trebuie să scoată din buzunar 11 lei. Un kilogram premium costă, în această ciocolaterie, 236 de lei, dar cine ar putea rezista în fața celui mai popular desert?

Citește și: VIDEO| Ou de ciocolată de două kilograme și cozonac Dolce&Gabanna. Vezi cât costă produsele de lux pentru Paște

„Cam așa arată o porție pentru o persoană, în jur de 55 de grame cu 4 tipuri de praline prețurile.”

Prețul ciocolatei ar urma să crească din cauza producției mici din vestul Africii 

Prețurile ar putea fi mai mari în perioada următoare, estimează specialiștii în domeniu, din cauză că în vestul Africii, de unde vin două treimi din producția mondială, recolta a scăzut considerabil.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doi bărbați au găsit monede de argint de 2.300 de ani în Botoșani. Niciodată nu a mai fost descoperită în zonă o astfel de comoară- antena3.ro

Citeste si: Sfânta Parascheva 2024. Ce nu e bine să faci în zi de sărbătoare. Superstiții pentru ziua de 14 octombrie- wowbiz.ro

Codrin Ciplinschi, manager ciocolaterie: „Cred că între 5 și 10% probabil, ciocolata se va scumpi în următoarea perioadă având în vedere trendul care există în acest moment pe partea de creșteri de costuri. Având în vedere trendul din ultimii ani în care clienții se îndreaptă spre produse de calitate, cred că putem fi afectați, dar cred că nu va fi o scădere și o stagnare probabil.”

Clienții mărturisesc că un preț ușor mai mare nu ar putea sta în calea plăcerilor dulci.

„Totuși, micile plăceri contează să fie de calitate, de asta majoritatea vor ca această plăcere să fie de calitate și nu neapărat la un preț redus.”

„Mie îmi place mai mult cu lapte, lui îi place mai mult ciocolată neagră, ne uităm un pic dar nu ne uităm așa mult la ingrediente sau de unde vine. Probabil că o să scumpească dar eu zic că o să cumpere totuși, e prea bună să nu...”

În România, prețul celui mai iubit desert se va scumpi cu 10%

Specialiștii în domeniu spun că prețurile vor crește treptat până la finalul anului 2021, însă acest lucru nu va afecta prea mult piața din România, care va crește și ea cu 10% în următorii 3-4 ani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si