Vitaly Brizhatyi, un fost angajat al Serviciului Federal de Securitate îl numește pe președinte un criminal și spune că se opune războiului din Ucraina. Un reportaj despre el a apărut pe canalul de televiziune Dozhd. 

Vitaly Brizhatyi a păzit casa lui Putin din satul Oliva 

Vitaly Brizhatyi s-a mutat împreună cu soția sa din Crimeea anexată din Kamchatka în Crimeea, a obținut un loc de muncă în OMON și apoi în FSO (Serviciul Federeal de Protecție) ca instructor canin.

El a păzit casa lui Putin din satul Oliva de pe coasta sudică a Crimeei. În aceeași vecinătate se află casele fostului președinte rus Dmitri Medvedev și ale șefului FSB, Alexander Bortnikov, relatează Svoboda

Citește și: Jens Stoltenberg, despre drona rusească găsită pe teritoriul României: „Nu avem nicio informaţie care să indice un atac intenţionat din partea Rusiei”

Locuința din Oliva este a doua reședință a lui Putin din Crimeea despre care s-a aflat.

Locuința din Oliva este a doua reședință a lui Putin din Crimeea despre care s-a aflat.

[Sursa foto: X & TV Rain]

Potrivit lui Brizhatoy, Putin nu are încredere în nimeni, nici măcar în gărzile sale, care ar putea să nu știe dacă președintele este sau nu prin preajmă. "Oamenilor li se poate spune: "El este în vacanță la această dată", iar toată lumea aleargă de colo-colo, păzind, iar el poate fi în altă parte", susține fostul agent de securitate al președintelui rus.

Venirea lui Putin era anunțată pe două aeroporturi diferite, iar el ajungea uneori chiar cu alt mijloc de transport

Potrivit acestuia, în timpul călătoriilor lui Putin în Crimeea, sosirea sa este anunțată pe două aeroporturi deodată- Sevastopol și Simferopol, distanța dintre ele fiind de peste 100 de kilometri. Dar președintele poate ajunge cu alte mijloace de transport, de exemplu, pe mare. "Așa se teme un om pentru viața sa", spune Brizhatyi. El spune că a devenit dezamăgit de președinte după invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina.

Ofițerilor FSO li s-a interzis să comunice cu rudele ucrainene, cu cetățenii americani și europeni și cu orice persoane care se opun războiului, sub amenințarea de a fi urmăriți penal, se arată în relatarea sa. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citește și: "Războiul nuclear e consecința inevitabilă a invaziei din Ucraina", spune un general rus

Vladimir Putin

Vladimir Putin

[Sursa foto: X]

Colegii săi se așteptau ca, după război, dacă Ucraina ar fi fost invadată, să aibă mai mult de lucru și noi posturi: "ar fi trebuit să păzească ceva acolo". El însuși a încercat să părăsească serviciul, dar la început nu l-au lăsat să plece, amenințându-l în același timp că îl vor trimite la război. A obținut un pașaport străin pe ascuns de la serviciu. Soția sa a obținut un permis de ședere în Ecuador ca muncitor calificat. Brijatny și-a informat angajatorul că acum avea și el un permis de ședere și că legea îi interzicea să facă parte din SDF. După aceea, a fost concediat. "Ultima frază pe care am auzit-o când am plecat a fost: "Mult noroc pe front!""- povestește el. 

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Vladimir Putin

Vladimir Putin

[Sursa foto: X]

Locuința din Oliva este a doua reședință a lui Putin din Crimeea despre care s-a aflat. Locuința a fost raportată pentru prima dată de redacția Krym în 2021. O altă casă a președintelui i-a fost cumpărată acestuia de către prietenii săi în Nijnaia Oreanda.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si