Matteo Messina Denaro, șeful mafiei siciliene a murit. Bărbatul s-a stins din viață la 62 de ani.

Oamenii legii au încercat să îl prindă timp de 30 de ani și în cele din urmă a fost reținut în luna ianuarie a acestui an. El a murit într-un spital din Centrul Italiei.

Citește și: Cel mai mare lider mafiot din ultimele decenii a intrat in comă. Bărbatul este închis într-un penitenciar din Italia

Șeful mafiei siciliene a murit

Matteo Denaro suferea de cancer la colon.

Bărbatul a fost căutat de poliția din Italia timp de 30 de decenii până să fie prins în ianuarie 2023. El a fost un asasin crud, fiind ultimul reprezentant al gărzii Cosa Nostra, în provincia Trapani din vestul Siciliei.

Porecla sa era „Diabolik”, nume dat după protagonistul criminal al unei benzi de desene italiene celebre pe care acesta o îndrăgea. Matteo Denaro a fost condamnat timp de șase ori la închisoare pe viață.

Matteo Denaro a comis prima crimă la vârsta fragedă de doar 18 ani.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Aş putea umple un cimitir cu oamenii pe care i-am omorât eu însumi", i-ar fi spus unui apropiat de-ai săi, potrivit agenției ANSA citată de News.

Cine a fost Matteo Denaro

Matteo Denaro s-a născut pe data de 26 aprilie 1962 la Castelvetrano din sud-vestul Siciliei. El a intrat în lumea crimelor la o vârstă fragedă.

Tatăl său, don Ciccio, era șeful clanului local și era îndrăgit de Salvatore Riina, șeful Corleone supranumit „bestia sălbatică” datorită ferocității sale. Matteo a creat legături strânse cu acesta.

În anul 1992 a făcut parte dintr-un grup de asasini trimis de Riina la Roma pentru a-l ucide pe judecătorul Giovanni Falcone. „Bestia sălbatică” a ordonat la acea vreme ca judecătorul să fie ucis într-un atentat cu bombă la data de 23 mai, în apropiere de Palermo.

În același an, Matteo Denaro și-a strangulat iubita, însărcinată în trei luni.

Șeful mafiei siciliene a fost un aliat loial al clanului Corleonesi condus de Riina. După moartea acestuia din urmă, Matteo Denaro a continuat să împrăștie teroarea în jurul său, ajutând la organizarea de atentate la Florența, Milano și Roma, care s-au soldat cu 10 morți și aproximativ 100 de răniți.

„A fost ultimul dintre oamenii care au pus în aplicare strategia de violenţă şi atentate a Cosa Nostra(...) şi asasinarea lui Falcone şi Borsellino. A făcut întotdeauna parte din grupul de lideri care au decis toate acestea", a declarat pentru AFP Roberto Saviano, jurnalist şi scriitor napoletan specializat în mafie, atunci când a fost reținut.

În vara anului 1993 el s-a făcut nevăzut după ce s-a confruntat cu mai multe anchete pentru asocieri în mafie și multiple omucideri. Chiar și așa, el a continuat să conducă imperiul său din umbră.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Hatz Pizza, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește și: VIDEO: Un bărbat a fost prins cu focuri de armă pe DN1! Individul furase o mașină dintr-un mall din București

În 2000, el a fost condamnat la închisoare pe viață la finalul procesului împotriva mafiei numit „Omega” din Trapani.

Procurorul Teresa Principato a mărturisit că, dacă Denaro a reușit să fugă atât de mult timp de poliție, a fost doar pentru că ar fi fost protejat „la un nivel foarte înalt”.

Matteo Denaro și-a clădit averea pe jocuri de noroc, trafic de droguri și energie regenerabilă, aceasta ridicându-se la câteva miliarde de euro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si