La aproape 24 de ore de la tragicul accident, Ministerul Afacerilor Externe a transmis că printre victimele accidentului dramatic se numără și o familie de români. Doi soți, de 42 și 45 de ani și fiicele lor de 8 și 13 ani

Citește și: Cine sunt românii decedați în tragedia din Veneția? Aurora și Georgiana au pierit alături de părinții lor

„Ministerul Afacerilor Externe subliniază că procedura de identificare a tuturor victimelor s-a efectuat cu dificultate, având în vedere circumstanțele producerii accidentului și gravitatea acestuia.”, se arată în comunicatul transmis de MAE.

Președintele Klaus Iohannis a postat un mesaj la scurt timp după aflarea veștii.

„Profund îndurerat de veștile de ultimă oră venite din Italia privind accidentul tragic produs la Mestre, care a curmat și viețile a 4 cetățeni români. Transmit condoleanțe și multă putere familiei îndoliate, în aceste momente de grea încercare.”, a scris președintele României.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: HARTA. Autoritățile sunt în alertă. Ciclonul mediteranean aduce ploi și furtuni. Sudul României este vizat în mod special- wowbiz.ro

Accidentul s-a produs marți seara, din motive încă necunoscute.

Cu doar câteva clipe înainte de aceste imagini înfiorătoare o cameră de supraveghere surprinde întreaga tragedie. La ora 19:38 autocarul trece peste pod, deasupra liniei de cale ferată ce leagă localitățile Mestre și Marghera, din provincia Veneția. Se vede cum din senin, autovehiculul plin de turiști, iese de pe banda de circulație, sparge bara de protecție de pe margine și plonjează în gol aproximativ 30 de metri.

În timpul căderii autocarul rupe liniile de electricitate se prăbușește peste linia de tren și explodează.

În urma impactului devastator autocarul se aprinde ca o torță și devine o capcană mortală pentru turiștii prinși înăuntru. Martorii care asistă îngroziți de întreaga scenă așteaptă cu disperare salvatorii.

Pompierii au activat Planul Roșu de Intervenție

Planul Roșu este activat și sute de pompieri vin la fața locului, însă pentru 21 de persoane, printre care 2 copii, este deja târziu. Trupurile lor au fost găsite carbonizate.

Mario Luongo, comandant de pompieri: „Era un autobuz electric, așa că a luat foc. Toate victimele au fost găsite în autobuz, carbonizate. Scena a fost extrem de dificilă pentru pompieri. Pe scurt, am încercat să stingem flăcările și să scoatem oamenii cât mai repede psoibil, dar tot a durat aproape o oră întreagă operațiunea.”

Lista celor salvați a ajuns într-un miracol la 20 de persoane, asta și pentru că unii martori, nu au pierdut nici o clipă și și-au riscat propriile vieți pentru a scoate din flăcări cât mai multe suflete. Mulți dintre răniți se află acum la spital. Presa italiană scrie că 5 dintre decedați ar fi ucraineni.

Citeste si: Mihai Albu, despre discuțiile de după despărțirea de Iulia Albu. Designerul mărturisește că el a fost cel care a cerut divorțul. „Nu știu de ce a luat foc. Am cerut divorțul pentru că aveam neînțelegeri”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care David Popovici a refuzat un cadou de mii de euro- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Cauza accidentului nu se cunoaște încă. Una dintre variante este aceea că șoferului i s-a făcut rău sau a suferit un infarct. Bărbatul a murit și el în accident.

Parchetul din Veneția a deschis o anchetă cu privire la teribilul accident de autobuz de la Mestre.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si