UPDATE: Mai multe informații sunt oferite de Diana Buzea, reporter Kanal D.

Zborurile din Luton au fost suspendate până pe 16 octombrie. Zborul din România către Luton, de la ora 14:25, a fost de asemenea suspendat pentru data de 16 octombrie. 

Cei care aveau bilet pentru zborurile de astăzi nu vor plăti bilet la zborurile reprogramate.

UPDATE: Aeroportul prelungește suspendarea zborurilor

Aeroportul Luton a transmis că suspendă toate zborurile până la ora 14.00 GMT (17.00, ora României), cu trei ore mai târziu spre deosebire de ora anunțată inițial, în urma unui incendiului izbucnit într-una dintre parcările sale cu mai multe etaje.

În parcarea Terminalului 2 a suferit „o prăbuşire structurală semnificativă”, potrivit serviciului de pompieri din Bedfordshire. Cincisprezece maşini de pompieri au fost solicitați să intervină la incendiul care a afectat jumătate din structura care are mai multe etaje şi a implicat numeroase maşini.

Zboruri suspendate pe Aeroportul din Luton

Zborurile au fost suspendate până miercuri, la ora 12:00 BST, o măsură pentru siguranţa pasagerilor şi a personalului, precizează reprezentanții aeroportului.

Cinci persoane:patru pompieri şi un membru al personalului aeroportului au fost duși la spital după ce au inhalat fum, iar o altă persoană a fost evaluată la faţa locului.

Acum, sute de persoane sunt blocate în Luton, fără a avea o altă opțiune prin care ar putea să ajungă la destinațiile dorite. 

Citește și: Incendiu în Portul Constanța. O bandă transportatoare și un buncăr au fost cuprinse de flăcări. Nu au fost raportate victime

Multe persoane au declarat pentru BBC că maşinile lor se aflau în parcare în momentul în care incendiul a izbucnit.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Toate hotelurile sunt rezervate și mulţi pasageri spun că liniile aeriene i-au lăsat baltă.

Polițiștii și mai mulţi ofiţeri fac tot ce pot pentru a ține departe oamenii de la locul incidentului. În cazul multor persoane care sunt blocate acum pe aeroportul din Luton engleza nu este prima lor limbă.

Unii dintre ei se grăbesc cu bagajele lor să meargă spre gara aeroportului Luton în speranța că vor prinde un tren sau un autocar spre către alte aeroporturi pentru a prinde zboruri care au loc în următoarele ore.

Incendiu pe unul dintre cele mai mari aeroporturi din Anglia

Aeroportul Luton din Londra este al cincilea aeroport ca mărime din Marea Britanie, după Heathrow, Gatwick, Manchester şi Stansted. În 2022 a transportat peste 13 milioane de oameni. 

Serviciul de ambulanță a spus că un incident critic a fost oprit, dar va „rămâne la faţa locului pentru a sprijini colegii de pompieri şi de salvare”.

Imaginile apărute în mediul online arată cum flăcări uriaşe şi fum se ridică de la ultimul etaj al aeroportului.

Aeroportul a spus că un incendiu la o maşină s-a extins.

Citește și: VIDEO- Incendiu uriaș în centrul Brașovului. Autoritățile au emis un mesaj RO-Alert

Alarmele de vehicule au răsunat şi au avut loc explozii puternice, un martor a spus despre viteza cu care focul a străpuns etajul superior al parcării ca fiind "incredibilă".

Serviciul de pompieri a spus că primul apel care să alerteze incendiul a venit la ora 20:47 BST.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

„Echipajele de pompieri lucrează pentru a stinge incendiul şi pentru a preveni răspândirea acestuia la clădirile adiacente şi la celelalte vehicule”, au mai declarat pompierii.

Aeroportul a transmis într-o declaraţie: „Toate zborurile sunt în prezent suspendate în timp ce serviciile de urgenţă răspund la un incendiu de maşină care s-a extins în parcarea Terminalului 2”. 

Citește și: VIDEO- Incendiu puternic la mansarda unui hotel! Flăcările au cuprins o suprafață de aproximativ 1.000 de metri pătrați

"Accesul la aeroport este în prezent restricţionat şi rugăm oamenii să nu călătorească la aeroport în acest moment. Vor urma actualizări ulterioare", au mai declarat reprezentanții aeroportului.

Aceștia au asigurat personal suplimentar care este pus la dispoziţie pentru a oferi asistenţă pasagerilor şi a precizat că oamenii blocați pe aeroport ar trebui să ia legătura cu compania lor aeriană privind informaţiile despre zboruri.

Pe site-ul aeroportului apare informația potrivit căreia parcarea care a luat foc se află "la doar cinci minute de mers pe jos de intrarea în terminal".

Citește și: Accident autocar Veneția. Mărturiile terifiante ale salvatorilor din zonă: "O femeie țipa și își căuta copilul!"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si