„O elevă a fost ucisă, iar alţi trei adolescenţi au fost răniţi şi au fost duși la spital”, au transmis reprezentanții Guvernului statului Sao Paulo.

În urma atacului armat, alte dpua adolescente au fost grav rănite, dar, din fericire, acum se află în afara oricărui pericol, a transmis Tarcisio de Freitas, guvernatorul din Sao Paulo într-o conferință de presă.

Masacru într-o școală din Brazilia. O adolescentă de 17 ani s-a stins din viață, iar alți trei au fost gravi răniți, după ce unul dintre colegii lor a comis un atac armat

O adolescentă de 17 ani s-a stins din viață, iar alți trei au fost gravi răniți, după ce unul dintre colegii lor a comis un atac armat

[Sursa foto: istock.com - Profimedia]

De asemenea, un băiat, elev la aceeași școală, a suferit leziuni în timp ce încerca să fugă de atacatorul care era chiar colegul său, au mai precizat oficialitățile.

Băiatul învăța în școala în care a comis atacul armat

Scenele de coșmar s-au desfășurat într-o școală în care învață aproximativ 1.800 de elevi, situată în Sapopemba, un cartier din partea estică a celui mai mare oraș din America Latină, Sao Paulo.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Autorului atacului în stil terorist este chiar un elev care frecventa cursurile aceleiași școli. Adolescentul a fost reținut de către autorități, iar arma sa a fost confiscată, se regăsește în anunțul făcut de Guvernul local. Mai mult, oficialitățile nu au dezvăluit motivele pentru care tânărul a recurs la acest gest.

Potrivit jurnaliștilor locali, se presupune că arma folosită în timpul atacului terorist aparținea tatălui adolescentului. Guvernatorul a făcut public faptul că adolescenta care s-a stins din viață avea doar 17 ani.

„Transmit condoleanţe familiei fetei ucise. Nu putem banaliza acestă tragedie şi accesul la arme în societatea noastră”, a fost mesajul transmis de preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva, în urma tragediei din Sao Paulo.

Atacurile armate din școlile din Brazilia au luat amploare în acest an

În decursul anului 2023, atacurile de acest fel au luat amploare în școlile din Brazilia. 

Ultimul incident de acest fel a avut loc pe data de 10 octombrie 2023, atunci când un adolescent a fost ucis, în timp ce alți trei au fost răniți cu cuțite într-o instituție de învățământ din statul Minas Gerais, situat în sud-estul țării.

Unul dintre cele mai grave atacuri dintr-o școală s-a soldat cu moartea a patru copii cu vârste cuprinse între patru și șapte ani, aceștia fiind uciși cu un topor de către un bărbat în vârstă de 25 de ani într-o creșă din Blumenau, statul Santa Catarina, situat în sud.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Guvernul Lula a implementat măsuri pentru a combate aceste acte de violență în școli, prin supravegherea conținutului difuzat pe rețelele de socializare. 

„Laboratorul de crime cibernetice de la Ministerul Justiţiei a fost sesizat pentru a ajuta Poliţia din Sao Paulo să aprofundeze ancheta”,  a fost mesajul transmis de ministrul Justiţiei, Flavio Dino, cu privire la atacul de luni. De asemenea, politicianul şi-a exprimat „solidaritatea” cu familiile victimelor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si