Poliţiştii din Maramureş efectuează, joi 30 noiembrie, cinci percheziţii în Baia Mare, în dosarul care vizează fuga din ţară a primarului Cătălin Cherecheş.

Citește și: Cu ce se ocupă mătușa primarului Cherecheș? Ea este femeia care l-a ajutat pe edil să fugă de poliție

Primarul orașului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare şi dat în urmărire, a ieşit din ţară în 24 noiembrie, la ora 7.50,

prin punctul de frontieră Petea, sub identitatea unei rude.

Cătălin Cherecheş, dat în urmărire internaţională, a fost prins cîteva zile mai tîrziu de poliţişti în Augsburg, Germania.

Surse din anchetă afirmă că primarul a fost ajutat de o mătuşă şi intenţiona să fugă din Germania în momentul în care l-au prins agenţii.

perchezitii Baia Mare Cătălin Cherecheș

Cine l-a ajutat pe primarul Cătălin Cherecheș să fugă din țară?

Ce a transmis IPJ Maramureş

Un poliţist de frontieră este cercetat după ce a fost sesizată unitatea de parchet competentă pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat de către Cătălin Cherecheș..

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

”În cadrul cercetărilor care se efectuează într-un dosar penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, privind infracţiunile de trecere frauduloasă a frontierei de stat, favorizarea infractorului şi fals privind identitatea, astăzi, 30 noiembrie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Maramureş au efectuat cinci percheziţii domiciliare, în municipiul Baia Mare”, a transmis IPJ Maramureş.

Perchezițiile au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Maramureș și al Serviciului Criminalistic Maramureș.

Potrivit surselor din dosar, perchezițiile au avut loc la Primăria Baia Mare, la secretara primarului fugar, la casa din Baia Mare a mătușii edilului, precum și la casa de vacanță a lui Cherecheș din Firiza Blidari. 

Cum a reușit Cătălin Cherecheș să fugă din țară

Cătălin Cherecheș a ieșit din țară cu un taxi și folosind cartea de identitate a unei rude, un văr mai tânăr cu zece ani al edilului fugar.

Conform oficialilor Poliţiei, un poliţist de frontieră român şi unul maghiar, ambii aflaţi în afara tonetelor, au confruntat imaginea din actul de identitate cu cea a pasagerului şi au permis intrarea autovehiculului în care se afla Cherecheș în Ungaria.

După patru zile de la ieșirea din țară, Cherecheș a fost prins de autoritățile bavareze, în orașul Ausburg. Primarul fugar avea supra sa 3.000 de euro și un act de identitate italian. 

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

catalin chereches buletin italian

Cătălin Cherecheș, a doua identitate falsă, un act de identitate italian

Cătălin Cherecheș s-a opus reținerii, fiind fotografiat plin de sânge și cu hainele rupte. În continuare, se derulează activități procedurale specifice, pentru aducerea în țară a primarului fugar.

Ce măsuri a luat MAI după fuga din țară a primarului din Baia Mare

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat, duminică seara, că a fost eliberat din funcție Inspectorul General al Poliției de Frontieră Victor Ștefan Ivașcu.

De asemenea, Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș nu va mai fi condus de ofițerul desemnat, iar IGPR va efectua un control la această instituție.

De asemenea, MAI a decis trei controale: la Poliția de Frontieră, la IPJ Maramureș și la o direcție din IGPR care se ocupă de supravegherea celor sub control judiciar și punerea în aplicare a deciziilor de condamnare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si