„Cel mai nou spital din țară s-a deschis cu fast ieri. Nu în Capitală sau în vreun mare oraș, ci într-o comună buzoiană. Noua clinică se bate în aparatură și dotări cu cele mai moderne clinici private, iar sătenilor nici nu le vine să creadă minunea”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Spital ultramodern la sat

A fost sărbătoare în comuna Smeeni, odată cu inaugurarea noii aripi a spitalului din sat.

Investiția a fost de 3 milioane lei, cei mai mulți bani din fonduri europene.
Toate secțiile medicale au fost luate la rând de vizitatorii curioși. Mulți au văzut pentru prima dată aparatura de ultimă generație.

În grupul de oaspeți i-am regăsit și pe localnicii din Smeeni. Pe ei, instalațiile din sala de gimnastică și sauna pare că i-au impresionat cel mai mult.

Aripa nouă a Spitalului de Boli Cronice Smeeni găzduiește de la cabinete de medicină internă sau pediatrie, până la incinte speciale pentru hidroterapie, saună, săli de tratament și gimnastică medicală. Piscina cu trambulină și bicicletă de apă este unică în regiune.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Traficantă de droguri prinsă de ursul de pluș. Cum s-a întâmplat acest lucru?

Puține spitale de stat sau clinici private din țară se pot mândri cu dotarea pe care baza de tratament a spitalului din Smeeni o are. Unitatea dispune de aparatură medicală inclusiv pentru drenajul limfatic. De tratamente beneficiază atât adulții, cât și copiii.
„Avem medici foarte tineri, medici rezidenți care vin și anul acesta la post cu mare drag, avem medici care nu sunt din rezidențiat veniți, ci au ales să vină și vom mai avea medici

care ni se vor alătura”, a spus Marilena Dobrescu, managerul spitalului.

Aripa recent renovată a spitalului din Smeeni fusese inițial propusă spre desființare. Reabilitarea sa e este dovadă că se poate să dai o gură de aer proaspăt sistemului medical românesc.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: