Opt persoane și-au pierdut viața joi și alte două sunt date dispărute după ce o navă cu încărcătură chimică s-a răsturnat în largul Shimonoseki din vestul Japoniei.

Singurul supraviețuitor nu a suferit răni care să îi pună viața în pericol, însă a fost transportat la spital.

Citește și: Ea este japoneza care s-a calificat a treia oară la Jocurile Olimpice, după ce a învins leucemia. Înotătoarea a dus o luptă grea cu boala, în 2019

colac

Colav de salvare

[Sursa foto: Pexels]

8 morți și doi dispăruți după ce nava s-a scufundat

Incidentul a fost raportat de garda de coastă locală, au transmis Kyodo şi Yonhap, potrivit Agerpres.

La bordul navei Keoyoung Sun, de 870 de tone, se aflau 11 membri ai echipajului, format din opt indonezieni, doi sud-coreeni și un chinez.

Inițial, nouă membri ai echipajului au fost recuperați și duși de urgență pentru îngrijiri medicale, după ce, la ora locală 7.07, s-a anunțat că nava ancorată în apropierea insulei Mutsure este în pericol.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

nava

Navă pe apă

[Sursa foto: Pexels]

Din nefericire, în drum spre spital, opt dintre victime au decedat. Singurul supraviețuitor nu a suferit leziuni care să-i pună viața în pericol.

Garda de coastă a mai menționat că cele 9 persoane purtau veste de salvare la momentul impactului.

Nava transporta 980 de tone de acid acrilic, însă garda de coastă nu a confirmat scurgerea încărcăturii în apele mării.

Potrivit unui observator local, în momentul tragediei era alertă de vânt puternic și valuri înalte.

50 de răniți în urma unor turbulențe în avion

Cel puțin 50 de persoane aflate într-un avion au fost rănite recent, în urma unor turbulențe puternice. Oficialii au descris ca fiind mișcare puternică” a unui aparat de zbor chilian care zbura de la Sydney la Auckland, Noua Zeelandă.

De asemenea, LATAM Airlines a informat printr-un comunicat că s-a petrecut „un eveniment tehnic în timpul zborului care a provocat o mișcare puternică”.

Cu toate acestea, compania aeriană nu a detaliat despre ce s-a întâmplat cu exactitate la momentul incidentului.

După eveniment, avionul a aterizat în siguranță, iar pasagerii au fost preluați pe aeroportul din Noua Zeelandă de paramedici și de peste 10 echipaje de urgență.

La fața locului au fost îngrijite aproximativ 50 de persoane pentru răni ușoare, iar alte 13 persoane au fost transportate la spital, a informat un purtător de cuvânt al serviciilor de ambulanță.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si