Angajarea bonelor din Asia. Cum pot fi eliminate barierele lingvistice înainte să influențeze productivitatea la locul de muncă?

Angajarea bonelor din Asia reprezintă o soluție tot mai des abordată de către centre sau familiile care sunt în căutarea persoanelor potrivite pentru îngrijirea copiilor. Tinerele asiatice sunt apreciate pentru abilitatea lor de a-i disciplina pe cei mici într-o manieră blândă, dovedind răbdare și experiență în procesul lor de educare, indiferent de vârstă. Majoritatea bonelor asiatice sunt femei cu experiență în creșterea copiilor, iar procesul de angajare este rezonabil financiar.

Alis Pop, joi 30 mai 2024 , 10:06

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Așadar, bonele din țările asiatice reprezintă alegeri viabile pentru persoanele care pun preț pe o educație sănătoasă, oferită într-o manieră delicată și politicoasă. Deși cetățenii extracomunitari au reputație de cunoscători ai limbii engleze și franceze, cel puțin la nivel conversațional este posibil ca astfel de bariere lingvistice să reprezinte pentru unele business-uri o provocare.

Învățarea limbii române prin mijloace interactive accelerează procesul de adaptare a cetățenilor asiatici veniți la muncă în România

Comunicarea este un instrument cheie într-un domeniu unde interacțiunea cu cei mici este crucială. Cunoașterea unei limbi de circulație este vitală, dar învățarea limbii materne în dialogul dintre bonă și copii facilitează înțelegerea regulilor privind educația și disciplina.

Cetățenii extracomunitari care vin în România să lucreze sunt apreciați printre altele și pentru respectul față de șefi, pe care îl dovedesc prin randament, productivitate și deschidere către învățare.

Astfel, dacă bonelor din Asia li se pun la dispoziție metodele necesare pentru a se familiariza cu limba română, atunci sunt foarte mari șanse ca barierele de comunicare să dispară în câteva luni. Care sunt cele mai des utilizate soluții de către business-uri în acest sens?

Cursuri de limbă română

Pentru angajarea lucrătorilor străini este indicat să se recurgă la agenții de recrutare specializate, atât pentru servicii de leasing de personal asiatic, cât și pentru încheierea de contracte pe durată nedeterminată. Agențiile precum Work-Finder.eu pun la dispoziție chiar și facilități privind cazarea, transportul, precum și cursuri pentru învățarea limbii române. Cooperarea cu firmele de recrutare nu doar că îmbunătățește abilitățile lingvistice ale bonelor, dar creează un mediu optim care scurtează durata de adaptare a acestora la noua cultură.

Feedback constant

În cadrul firmei se pot organiza periodic evaluări în care să fie testate competențele lingvistice. Pentru a simplifica procesul de învățare și pentru a grăbi obținerea unor rezultate vizibile este recomandată și utilizarea resurselor multimedia. Oferirea unor feedback-uri este de asemenea importantă, deoarece astfel sunt identificate mai ușor potențiale obstacole care pot surveni în perioada de adaptare.

Evenimente sociale

Activitățile de echipă, traininguri de integrare culturală, teambuildingurile, atelierele, workshop-urile, evenimentele sociale sunt câteva opțiuni ideale care vor ușura procesul de familiarizare cu noua cultură și vor încuraja depășirea barierelor lingvistice.

Astfel de evenimente se desfășoară într-o atmosferă relaxată și prietenoasă, care favorizează schimbul constant de informații despre cultura și tradițiile românești, promovând dialogul liber, precum și alte modalități informale de învățare a limbii române.

Așadar, chiar dacă bonele asiatice sunt populare pentru priceperea lor în gestionarea relațiilor cu copiii, bariera lingvistică poate interfera cu îndeplinirea sarcinilor, afectând comunicarea cu personalitățile în plină dezvoltare. Însă, colaborarea cu o companie de recrutare, care să asigure serviciile necesare pentru integrarea personalului asiatic poate încuraja menținerea unui mediu multicultural armonios.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”.... Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?
spotmedia.ro
Știai că problemele financiare pot fi un semn al demenței? Știai că problemele financiare pot fi un semn al demenței?
b1.ro
Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer.... Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer. Mesajul ascuns din fotografia cu Prințul Louis (FOTO)
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si